The Guardian: ”De ce ţările din estul Europei au suferit mai puţin decât cele din vest din cauza COVID-19?” Avertismentul unei românce de la Stanford

  • Ziarul britanic The Guardian analizează într-un amplu material evoluţia epidemiei şi ţările din Vestul şi Estul Europei
  • Ziarul scoate în evidenţă faptul că ţări precum Slovacia sau Cehia au avut rate ale mortalităţii mult mai mici decât statele dezvoltate din Europa
  • Veronica Anghel, specialist în ştiinţe politice la Stanford, spune că nu trebuie generalizat
14394 afișări
Imaginea articolului The Guardian: ”De ce ţările din estul Europei au suferit mai puţin decât cele din vest din cauza COVID-19?” Avertismentul unei românce de la Stanford

Veronica Anghel, româncă de la Stanford: Ungaria, România şi Bulgaria sunt pe marginea prăpastiei. Creşterea cazurilor va testa limitele sistemului medical

Ziarul britanic The Guardian analizează într-un amplu material evoluţia epidemiei şi ţările din Vestul şi Estul Europei, scoţând în evidenţă faptul că ţări precum Slovacia sau Cehia au avut rate ale mortalităţii mult mai mici decât statele din Europa de Vest.

Veronica Anghel, specialist în ştiinţe politice la Stanford, atrage însă atenţia că nu trebuie generalizat, iar state din Est, precum România sau Ungaria au rezultate destul de slabe în lupta cu pandemia.

„Să nu acordăm unor state din regiune mai multe merite decât se cuvine”, a declarat Veronica Anghel pentru The Guardian.

Faptul că unele ţări au impus din timp măsuri de combatere a coronavirusului nu poate fi considerat un etalon pentru comportamentul autorităţilor în raport cu pandemia”, a mai spus acesta, care a declarat că într-adevăr, state precum Slovacia sau Cehia au sisteme sanitare bine puse la punct şi care beneficiază de fonduri suficiente. „Însă ţări precum România, Bulgaria şi Ungaria se află pe marginea prăpastiei. O creştere a numărului de cazuri va aduce sistemele medicale în colaps”, a spus Veronica Anghel.

Jurnaliştii The Guardian analizează felul în care au reacţionat statele din Europa de Vest şi din Europa de Est la pandemie.

Un motiv pentru care statele din Est au o rată a mortalităţii mai scăzută decât în ţările din Vest este acela că speranţa de viaţă este mai mică în zona estică. Media de vârstă fiind mai redusă în Est, şi reacţia la coronavirus a fost una mai bună.

Însă, remarcă ziarul britanic, autorităţile din Est au reacţionat mai prompt la prezenţa virusului, iar state precum Cehia şi Slovacia au impus restricţii chiar înainte de apariţia primelor decese.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici