The Infographics Show: 2023 va fi un an mai bun decât 2022?

265 afișări
Imaginea articolului The Infographics Show: 2023 va fi un an mai bun decât 2022?

Flickr

2023 ar putea fi cel mai prost an din istoria omenirii  

"Situaţia nu este tocmai bună, totul este un horror de neînduplecat", transmite canalul The Infographics Show de pe YouTube despre situaţia socio-economică din anii 2020. 

"La finalul anului 2020 (anul în care pandemia a început şi majoritatea oamenilor au fost nevoiţi să stea în case pentru a se proteja), în închisoarea ta de acasă, credeai că nu se putea mai rău. S-a dovedit că 2021 a fost echivalentul unei situaţii mizerabile, ca şi cum  ai contacta salmonela şi ai muri în chinuri într-un spital". 

2021 a fost anul începutului inflaţiei şi a crizei economice ca urmare a pandemiei şi paralizării comerţului global, fără a mai adăuga criza aprovizionării mărfurilor şi criza cipurilor, escaladată de minerit. 

"Ca individ, ai  îndrăznit să crezi că 2022 va fi un an de relaxare şi ai lăsat garda jos. Chiar atunci când încercai să zâmbeşti, media  te-a adus în pragul disperării după ce ţi-a raportat că lumea este în pragul autodistrugerii. E ca un domino de dezastre, un joc în care eşti băgat, dar nu vrei să-l joci. 

COVID pare deja o petrecere în comparaţie cu situaţia provocată de războiul ruso-ucrainean, care a dus la sancţiunile occidentale asupra Rusiei şi sistarea livrării de combustibili ruseşti, rezultând cea mai mare criză energetică din istoria recentă a Europei. 

Dintr-o dată ai de ales între două rele, pandemie sau război. 

Şi ajungi să strigi - NU MAI POT SĂ ÎNDUR. Parcă ne aflăm într-un joc bolnav al lui Dumnezeu în care ne testează limitele nebuniei", transmite The Infographics. 

Cuvântul escaladare a provocat coşmaruri în acest an iar unii chiar şi-l doresc pentru a răpune Rusia odată pentru totdeauna, chiar cu riscul de a declanşa un război nuclear.

În 2022, SUA şi Marea Britanie au livrat cele mai multe arme şi ajutoare financiare Ucrainei pentru a se apăra împotriva războiului de agresiune a Rusiei conduse de Vladimir Putin, care are ca obiectiv anihilarea democraţiei ucrainene şi anexarea regiunilor populate de minorităţi ruse. 

Ambele puteri militare promit că vor creşte ajutoarele militare în 2023 şi s-ar putea ajunge la livrarea de aeronave şi tancuri după ce în 2022 s-au livrat doar muniţie, mitraliere, explozibili, drone, arme anti-tanc, arme anti-aeriene şi piese de artilerie. 

Deşi Ucraina ar putea să câştige şi să respingă trupele ruse din Donbas şi Crimeea, canalul de pe YouTube susţine că este puţin probabil ca Putin să renunţe. Războiul ar putea deveni unul nuclear dacă Rusia putinistă suferă în continuare pierderi. 

Dacă se va întâmpla, milioane de persoane ar putea fi instant ucise. 

Fiona Hill, care a fost consilieră pentru preşedinţi americani ca Bush, Obama şi Trump, ştie foarte multe despre Putin şi consideră că ameninţările sale privind utilizarea de arme nucleare sunt de luat în serios. Ea mai crede că Războiul Ruso-Ucrainean ar putea evolua în Al Treilea Război Mondial şi că lumea aşa cum o cunoşteam s-a schimbat pentru totdeauna. 

Jurnalistul Chris Hedges, câştigător al Premiului Pulitzer, crede că o confruntare dintre NATO şi Rusia ar însemna automat sfârşitul lumii. 

Cu cât războiul se va prelungi, cu atât ne apropiem mai mult de autodistrugere reciprocă. Dacă nu va fi oprit, războiul proxy dintre SUA şi Rusia în Ucraina va duce la o confruntare nucleară. Preşedintele Zelenski chiar a pregătit societatea ucraineană pentru un eventual atac nuclear rusesc. 

Ar putea debuta cu un atac nuclear tactic, dar ulterior, ruşii vor recurge la arme nucleare strategice. 

Nimeni nu pare să dea nimeni înapoi. Există teama că China s-ar putea implica de partea Rusiei. 

Mai există o altă problemă gravă care afectează Occidentul - criza energetică. Mulţi oameni trec prin dificultatea de-aşi încălzi locuinţele şi ar putea fi creşteri de decese. În Marea Britanie există deja un val de persoane care au de ales între a se încălzi şi răbda de foame, sau între a mânca, dar îngheţa de frig în casele lor. Băncile alimentare nu fac faţă şi în curând, britanicii s-ar putea întoarce acasă cu mâna goală. 

Scăderea nivelului de trai, criza energetică şi criza alimentară nu ar duce decât la scăderea speranţei de viaţă în Occident, susţine The Infographics. 

27% din decesele din Marea Britanie sunt din cauza pandemiei de COVID, dar şi a simptomelor de long-COVID care au dus la morţi subite în rândul tinerilor. Simptomele long-COVID pot provoca probleme cardiace (miocardită şi pericardită)  şi afecţiuni respiratorii ce pot pune viaţa în pericol. Alte cauze ale deceselor subite sunt stresul, anxietatea, sedentarismul crescut în timpul pandemiei, dar şi seceta din vara anului 2022. Verile de la an la an devin tot mai călduroase. 

Istoria s-ar putea repeta după anii 1930 - mare parte din populaţie ar ajunge să voteze din disperare cu politicieni extremişti, aşa cum a fost Adolf Hitler. 

 

Pe de altă parte, anul 2023 ar putea fi un an uimitor 

Pandemia aproape că s-a încheiat fiindcă vaccinurile au învins SARS-COV 2. 

"2023 va fi primul an după 2023 în care lumea nu mai trebuie să se îngrijorească în privinţa pandemiei. Ce nu te omoară te face mai puternic, transmite The Infographics.  

2023 are potenţialul de a fi un an al schimbărilor politice şi sociale. 

The Infographics mai estimează că este improbabil că Putin să fie atât de nebun să lanseze un război nuclear, ci este chiar inteligent, îşi iubeşte fiicele şi nu-şi doreşte o apocalipsă nucleară. 

Diplomaţia ar putea fi singurul mijloc pentru a încheia războiul, iar în 2023 diplomaţia va veni, mai transmite The Infographics în timp ce îi ilustrează pe Zelenski şi Putin la masa negocierilor, sub medierea lui Biden, Sunak şi Macron. 

2023 va fi anul începerii reconstrucţiei Ucrainei", încheie The Infographics Show care susţine că omenirea este mai călită după evenimentele catastrofale din ultimii trei ani. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici