Theodora Bertzi: Asistenta maternală din Bistriţa nu a fost niciodată examinată psihologic

Asistenta maternală acuzat de uciderea copilului de patru ani din Bistriţa nu a fost niciodată examinată din punct de vedere psihologic, nici măcar atunci când i s-a acordat atestatul, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat în Ministerul Muncii, Theodora Bertzi.

86 afișări
Imaginea articolului Theodora Bertzi: Asistenta maternală din Bistriţa nu a fost niciodată examinată psihologic

Theodora Bertzi: Asistenta maternală din Bistriţa nu a fost niciodată examinată psihologic (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit secretarului de stat, reprezentanţii corpului de control de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului au descoperit că asistenţii sociali de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Bistriţa nu au monitorizat situaţia copilului dat în plasament asistentului maternal şi, mai mult decât atât, femeia nu a fost niciodată examinată din punct de vedere psihologic.

De asemenea, secretarul de stat a mai spus că ancheta social în baza căreia asistentului maternal i-au fost daţi spre îngrijire doi copii nu a fost realizată bine, întrucât apartamentul era impropriu pentru creşterea a patru copii, doi ai ei şi doi luaţi în plasament.

Theodora Bertzi a mai spus că şeful Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud, Marin Rus, ca manager al instituţiei, se face vinovat de neglijenţă în serviciu, precizând că a solicitat reprezentanţilor ANPDC să ceară începerea urmăririi penale a acestuia.

Şeful Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud, Marin Rus, precum şi angajaţii instituţiei care aveau în responsabilitate supravegherea plasamentului în cazul copilului de patru ani sunt cercetaţi penal pentru neglijenţă în serviciu, a declarat procurorul Angela Sângeorzan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici