Tibi Uşeriu ia startul din nou la Arctic Ultra, după ce anul trecut a eşuat din cauza degerăturilor

Sportivul Tibi Uşeriu ia startul, joi, la Yukon Arctic Ultra, o cursă de alergare în condiţii extreme de la Cercul Polar, după ce anul trecut a eşuat din cauza degerăturilor. „Am venit aici la Yukon Arctic din nou. Sunt aproape de start, dar cu gândul la finiş”, scrie sportivul pe Facebook.

103 afișări
Imaginea articolului Tibi Uşeriu ia startul din nou la Arctic Ultra, după ce anul trecut a eşuat din cauza degerăturilor

Tibi Uşeriu ia startul din nou la Arctic Ultra, după ce anul trecut a eşuat din cauza degerăturilor

La ora 20.30, ora României, Tibi Uşeriu ia startul din nou la Yukon Arctic Ultra, o cursă de alergare în condiţii extreme de la Cercul Polar.

Sportivul român a făcut o primă încercare anul trecut la această competiţie nouă pentru el şi, după doar 100 de kilometri a abandonat din cauza câtorva degerături.

„Un lucru îmi stă în gât ca un os de peşte şi anume „Lucrul început şi nedus la capăt”. Uneori în acest „nedus la capăt’ apare fiindcă eşecul şi-a vârât coada în poveste. Ca mine, la Yukon Arctic, anul trecut când am îngheţat, fără măcar să-mi dau seama. Drept urmare, am fost scos automat din cursa pe care îmi propusesem să o duc la capăt. Şi am fost trimis la spital. M-am simţit cam ridicol, recunosc. Am venit acasă cu coada între picioare. Supărat pe mine, pe lume. Mi-a trecut, dar n-am uitat. Am venit aici la Yukon Arctic din nou. Sunt aproape de start, dar cu gândul la finiş. Va fi greu. Plec însă cu speranţa să duc la bun sfârşit ce am început”, a scris Tibi Uşeriu pe pagina sa de Facebook, cu puţin timp înainte să ia startul în competiţia extremă.

Anul trecut, Tibi Uşeriu a mers aproximativ 100 de kilometri în 24 de ore la temperaturi de -38 de grade Celsius, iar la a doua oprire, medicii care i-au făcut controlul de rutină l-au anunţat că trebuie să se retragă. A fost transportat cu elicopterul la spitalul din Whitehorse, Canada, pentru îngrijiri de specialitate, pentru că avea degerături.

Yukon Arctic Ultra 2020 se desfăşoară în perioada 30 ianuarie – 7 februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici