Tichete cadou cu ocazia Zilei Bărbatului, anunţate de ministrul Gabriela Firea

Gabriela Firea anunţă că a iniţiat un proiect prin care propune introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia Zilei Bărbatului - 19 noiembrie: „Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor, ci şi despre cele ale bărbaţilor, discriminaţi mai puţin ce-i drept”.

1450 afișări
Imaginea articolului Tichete cadou cu ocazia Zilei Bărbatului, anunţate de ministrul Gabriela Firea

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse continuă, astfel, demersurile de promovare a principiului egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi: „De cele mai multe ori, femeile sunt discriminate, dar trebuie să recunoaştem şi situaţiile în care domnii sunt dezavantajaţi”.

Ministerul Familiei, în colaborare cu specialiştii ANES, propune o modificare a Codului fiscal favorabilă şi bărbaţilor.

„Legea 22/2016 stabileşte ca date oficiale 8 Martie - Ziua Femeii şi 19 noiembrie - Ziua Bărbatului. Codul fiscal permite angajatorilor să ofere tichete cadou doamnelor şi domnişoarelor pe 8 Martie, cu ocazia Zilei Femeilor. Ne dorim, printr-un proiect de modificare a Codului Fiscal, ca angajatorii să poată acorda şi domnilor un astfel de tichet în valoare de 300 de lei, scutit de impozite. Singura condiţie este ca acest beneficiu să fie prevăzute în contractul de muncă, fie el colectiv sau individual, sau în regulamentul intern al instituţiei”, arată Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici