Ticu Dumitrescu: O audiere ar lămuri neclarităţile legate de trecutul IPS Bartolomeu

O audiere a IPS Bartolomeu la CNSAS ar fi în măsură să lămurească lucrurile neclare în legătură cu trecutul acestuia şi "ar putea fi chiar folositoare ierarhului", a apreciat Ticu Dumitrescu, care l-a sfătuit pe acesta să se prezite în faţa Colegiului pentru a da detaliile necesare unei decizii.

1 afișare
Imaginea articolului Ticu Dumitrescu: O audiere ar lămuri neclarităţile legate de trecutul IPS Bartolomeu

Ticu Dumitrescu: O audiere ar lămuri neclarităţile legate de trecutul IPS Bartolomeu

Ticu Dumitrescu, care nu a participat la audierea episcopului Andreicuţ, de luni-dimineaţă, fiind la o şedinţă a Asociaţiei a Foştilor Deţinuţi Politici, pe care o conduce, a aflat de la jurnalişti despre refuzul IPS Bartolomeu Anania de a participa la audieri.

În replică la comunicatul lui Barolomeu, Ticu Dumitrescu l-a sfătuit pe acesta să răspundă, totuşi, invitaţiei CNSAS.

Dumitrescu a mai făcut, prin intermediul jurnaliştilor care îl aşteptau la CNSAS, şi un apel către colegii săi din Colegiul CNSAS, rugându-i pe aceştia să participe la şedinţa de joi, pentru a da un semnal că CNSAS chiar doreşte să finalizeze verificarea potenţialilor candidaţi la fotoliul de patriarh până la data alegerilor.

"Este modul nostru de a demonta acuzaţiile potrivit cărora Colegiul nu ar dori să termine verificarea ierarhilor până la acea dată", a susţinut Ticu Dumitrescu.

El a mai declarat că audierile ierarhilor BOR vor continua după un calendar stabilit de cei de la Direcţia de Comunicare a instituţiei, însă pentru ziua de luni programul de audieri s-a terminat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici