Ţigările ar putea fi vândute lângă şcoli şi spitale

Comisia juridică a Senatului a decis, marţi, că ţigările pot fi vândute în unităţi economice aflate la mai puţin de 50 de metri de şcoli sau spitale, interdicţia comercializării produselor din tutun referindu-se doar la incinta acestor unităţi.

7 afișări
Imaginea articolului Ţigările ar putea fi vândute lângă şcoli şi spitale

Ţigările ar putea fi vândute lângă şcoli şi spitale

Comisia juridică a Senatului a avizat favorabil proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 5/2008 pentru modificarea Legii nr.349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Senatorii jurişti au adus, însă, o serie de amendamente actului normativ, unul dintre acestea eliminând prevederea potrivit căreia ţigările nu pot fi vândute în unităţi economice aflate la mai puţin de 50 de metri de şcoli sau spitale.

Articolul respectiv din Ordonanţa Guvernului arăta că "se interzice comercializarea produselor din tutun în unităţile economice situate în incinta şi la o distanţă mai mică de 50 de metri faţă de orice acces în spitale şi unităţi de învăţământ, cu excepţia unităţilor de învăţământ superior". "Distanţa se va măsura pe lungimea drumului public", se mai arăta în articol.

Comisia juridică a modificat articolul, în noua formulare acesta stabilind că "se interzice comercializarea produselor din tutun în unităţile economice situate în incinta spitalelor şi unităţilor de învăţământ, cu excepţia unităţilor de învăţământ superior".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici