Tigrul care a fugit de la Zoo Sibiu avea valoarea de inventar de 50 de lei

Directorul Grădinii Zoologice Sibiu, Constantin Bebeşelea, a declarat că îngrijitorul care a lăsat uşa deschisă la cuşca tigrilor riscă să fie demis, iar valoarea de inventar a tigroaicei ucise este de 50 de lei.

848 afișări
Imaginea articolului Tigrul care a fugit de la Zoo Sibiu avea valoarea de inventar de 50 de lei

Tigrul care a fugit de la Zoo Sibiu avea valoarea de inventar de 50 de lei (Imagine: Sebastian Marcovici/Mediafax Foto)

Directorul Grădinii Zoologice Sibiu, Constantin Bebeşelea, a afirmat că îngrijitorul riscă să fie demis, în conformitate cu Codul Muncii, pentru neglijenţa sa.

Întrebat de ce există o singură armă cu tranchilizant în dotarea Grădinii Zoologice, el a spus că, şi dacă ar fi mai multe, nu ar avea cine să le folosească.

"Nu avem ce face cu două puşti. Gândiţi-vă că personal nu avem. Cine să tragă? Este un medic veterinar care este autorizat. Nu oricine poate să tragă cu arma. Noi avem personal foarte puţin, din 23 câţi sunt pe statul de funcţii avem doar 14 angajaţi", a declarat Constantin Bebeşelea.

El a precizat că valoarea de inventar a tigroaicei ucise este de 50 de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, Grădina Zoologică din Sibiu nu cumpără animalele, acestea fiind dobândite în urma unor schimburi cu alte unităţi de profil din Europa, de aceea valoarea animalului nu este foarte mare.

Tigrul a fugit, marţi dimineaţă, de la Grădina Zoologică din Sibiu, refugiindu-se în Pădurea Dumbrava, apoi a ajuns în cartierul Valea Aurie din municipiul Sibiu, în apropierea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

Viceprimarul Sibiului, Astrid Fodor, declara corespondentului MEDIAFAX că tigrul a reuşit să iasă din cuşca sa în jurul orei 9.30, din cauza neglijenţei îngrijitorului, care a făcut curăţenie, iar când a ieşit a lăsat uşa cuştii întredeschisă, moment în care animalul a ieşit.

În jurul orei 12.30, tigrul a fost împuşcat mortal în pădure, între localităţile Sibiu şi Poplaca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici