Timiş: Persoanele care au furat bani şi bijuterii de 200.000 de euro ar fi acţionat la pont

Persoanele care au furat bani şi bijuterii în valoare de 200.000 de euro dintr-o casă din localitatea Ghiroda, din apropiere de Timişoara, ar fi acţionat după un pont, întrucât au mers direct la bani, afirmă surse din rândul anchetatorilor.

55 afișări
Imaginea articolului Timiş: Persoanele care au furat bani şi bijuterii de 200.000 de euro ar fi acţionat la pont

Timiş: Persoanele care au furat bani şi bijuterii de 200.000 de euro ar fi acţionat la pont (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

Surse judiciare afirmă că cei doi hoţi au planificat furtul, ştiind că sunt bani şi bijuterii în casă, dar şi că proprietarii sunt plecaţi în concediu. De asemenea, există suspiciuni că hoţii cunoşteau casa, pentru că nu au zăbovit prea mult în imobil.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Marinela Apostolache, a declarat miercuri că hoţii au intrat în casă după ce au sărit un gard din spatele grădinii, apoi au intrat în imobil pe un geam deschis şi au mers, în casă, direct în camera unde se aflau banii.

"Cele două persoane au sărit un gard din spatele curţii. Apoi au mers pe o verandă, unde uşa era închisă, dar era deschis un geam care avea plasă de ţânţari. Au tăiat plasa de ţânţari şi au intrat în casă. Au mers în camera unde femeia dormea, au imobilizat-o, i-au pus mâna la gură şi au ameninţat-o, spunându-i să nu ţipe, apoi s-au dus în altă cameră şi au luat banii şi bijuteriile dintr-un sertar. Alte obiecte nu au fost distruse, cu excepţia plasei de ţânţari", a spus Marinela Apostolache.

Potrivit sursei citate, poliţiştii fac cercetări pentru a stabili un cerc de suspecţi.

Jaful s-a petrecut în noaptea de marţi spre miercuri, într-o casă din localitatea Ghiroda, aflată lângă Timişoara, unde o femeie în vârstă de 62 de ani era singură acasă, în locuinţa fiicei sale, care este plecată în concediu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici