Timişoara: 18 poliţişti păzesc palmierii din oraş. Consilier local: E inacceptabil. Problemele cetăţenilor sunt mult mai importante

Optsprezece poliţişti locali păzesc, în trei schimburi, cei 40 de palmieri din Timişoara care au fost puşi, cu tot cu ghivece, între benzile de circulaţie şi într-un sens giratoriu, un consilier local PDL spunând însă că este "inacceptabil" ca poliţiştii locali "să ajungă să păzească nişte pomi".

336 afișări
Imaginea articolului Timişoara: 18 poliţişti păzesc palmierii din oraş. Consilier local: E inacceptabil. Problemele cetăţenilor sunt mult mai importante

Timişoara: 18 poliţişti păzesc palmierii din oraş. Consilier local: E inacceptabil. Problemele cetăţenilor sunt mult mai importante (Imagine: Sebastian Tataru/ Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara, Daniela Seracin, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că 18 poliţişti locali au fost puşi să păzească cei 40 de palmieri de pe Bulevardul I.C. Brătianu din Timişoara.

"Câte şase poliţişti, pe trei schimburi, asigură ordinea şi liniştea publică pe Bulevardul I. C. Brătianu şi previn deteriorarea materialului dendro-floricol şi a pomilor exotici amplasaţi în zonă. Până acum nu au fost probleme, dar este o zonă în care am mai avut patrule, în special în zona parcului (aflat în apropiere - n.r.) s-a acţionat frecvent", a declarat Daniela Seracin.

Potrivit sursei citate, în Timişoara, Poliţia Locală are în total 253 de angajaţi.

Consilierul local PDL Sandu Ştefan a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că este nemulţumit de acest lucru şi că este "inacceptabil" ca poliţiştii locali să păzească arborii exotici.

"Mi se pare inacceptabil ca, în condiţiile actuale, poliţiştii să fie rupţi de la alte activităţi pentru a păzi nişte pomi. Cred că problemele de siguranţă ale cetăţenilor sunt mult mai importante. Sunt multe zone în care aceşti poliţişti ar fi importanţi. Să ajungă să păzească nişte pomi, fie ei şi exotici, fie şi scumpi, mi se pare inacceptabil", a declarat Sandu Ştefan.

Şi alţi timişoreni sunt nemulţumiţi de amplasarea arborilor exotici în municipiu, ei numind oraşul, pe reţelele de socializare, "Palmişoara".

Primăria Timişoara a amplasat, în 5 iunie, pe spaţiul verde dintre benzile de circulaţie pe Bulevardul I.C. Brătianu, 35 de palmieri. După numai câteva zile, ghivecele în care se află arborii exotici au fost introduse în pământ. Alţi cinci palmieri au fost, apoi, aşezaţi, cu tot cu ghivece, în mijlocul unui sens giratoriu aflat pe acelaşi bulevard.

Andrei Drăgilă, directorul SC Horticola din Timişoara, societatea care se ocupă de îngrijirea spaţiilor verzi din municipiu, declara atunci că fiecare palmier achiziţionat a costat 146 de euro.

Arborii sunt din soiul Phoenix Roebelenii, au nevoie de mult soare şi trebuie udaţi cel puţin de două ori pe săptămână.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici