Timişoara: Doi tineri veniţi din Spania, internaţi cu simptome de gripă

Un cetăţean spaniol şi o tânără din Timişoara au fost internaţi, marţi, la Spitalul "Victor Babeş" din Timişoara deoarece erau răciţi, urmând ca celor doi să li se facă analize pentru a se vedea dacă sunt infectaţi cu virusul gripei A (H1N1), a declarat directorul spitalului, Dorin Vancea.

26 afișări
Imaginea articolului Timişoara: Doi tineri veniţi din Spania, internaţi cu simptome de gripă

Timişoara: Doi tineri veniţi din Spania, internaţi cu simptome de gripă

"Tinerii au venit din Spania duminică noapte, iar astăzi ( marţi - n.r.) au solicitat internarea pentru că nu se simt bine şi pentru că spun ei că sunt răciţi. Noi le facem analize şi ne vom consulta cu colegii de la Bucureşti să vedem dacă vom trimite analize acolo pentru confirmarea sau infirmarea unui posibil virus de gripă porcină. În acest moment, nu ştim dacă au sau nu cei doi tineri gripă porcină", a declarat corespondentului MEDIAFAX Dorin Vancea.

Potrivit directorului adjunct al DSP Timiş, Viorica Dumitru, o persoană care face partea din familia unuia dintre cei doi tineri a sunat la serviciul 112 şi a solicitat o ambulanţă pentru că cei doi nu se simţeau bine.

"Cineva din familia celor doi a solicitat internarea prin serviciul 112 deoarece cei doi sunt răciţi şi s-au simţit tot mai rău în ultimele zile. Aşteptăm ca cei de la Spitalul «Victor Babeş» să ne spună mai multe", a spus Viorica Dumitru.

Cei doi tineri au venit din Spania, în vacanţă, la Timişoara.

Analizele celor doi tineri internaţi la Timişoara cu simptome de gripă, trimise la Bucureşti

Analizele celor doi tineri care au venit din Spania au fost trimise la Bucureşti pentru a se vedea dacă sunt infectaţi cu virusul gripei A (H1N1), a afirmat directorul adjunct al spitalului, Adriana Socaci.

"Celor doi li s-a recoltat exudat faringian şi alte probe care vor fi trimise la Bucureşti pentru analize aprofundate. Să vedem ce rezultat vor da colegii de acolo", a declarat corespondentului MEDIAFAX Adriana Socaci.

Potrivit sursei citate, rezultatele vor fi anunţate doar de către reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii în cursul zilei de miercuri.

Până atunci, cei doi tineri sunt internaţi şi sunt supravegheaţi de medici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici