Timişoara: Şoferul care a accidentat mortal un tânăr pe trotuar rămâne în arest

Şoferul care a ucis un tânăr pe un trotuar din centrul Timişoarei, după ce a scăpat autoturismul Ferrari de sub control, rămâne în arest, Tribunalul Timiş admiţând, miercuri, recursul procurorilor la decizia Judecătoriei de a nu prelungi mandatul de arestare preventivă emis pe numele acestuia.

38 afișări
Imaginea articolului Timişoara: Şoferul care a accidentat mortal un tânăr pe trotuar rămâne în arest

Timişoara: Şoferul care a accidentat mortal un tânăr pe trotuar rămâne în arest (Imagine: Mediafax Foto)

Tribunalul Timiş a judecat, miercuri, recursul formulat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, la decizia Judecătoriei Timiş de a nu prelungi mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Adrian Cocoană.

Purtătorul de cuvânt a Tribunalului Timiş, Mihaela Roibu, a declarat că instanţa de judecată a admis recursul formulat de procurori.

"Completul de judecată a admis recursul formulat de procurorii Parchetului Timiş la decizia Judecătoriei Timişoara, care a decis să nu mai prelungească mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Adrian Cocoană", a spus Mihaela Roibu.

Astfel, Adrian Cocoană va rămâne în continuare în arest.

Marian Bâlc, avocatul lui Adrian Cocoană, a susţinut în faţa completului de judecată de la Tribunalul Timiş că cercetarea în stare de arest este justificată dacă un omor din culpă este foarte grav, adică dacă ar fi fost două victime.

"Cercetarea pentru omor din culpă în stare de arest se justifică dacă fapta este foarte gravă şi ar fi foarte gravă dacă ar fi murit două persoane", a spus Marian Bâlc.

Acesta a adăugat că clienul său este tratat discriminatoriu pentru că este posesorul unui Ferrari.

"Consider că Adrian Cocoană este tratat discriminatoriu pentru că este proprietarul unui Ferrari. Dacă ar fi avut o Dacie situaţia ar fi fost alta", a susţinut Marian Bâlc.

Procurorii de la Parchetul Timiş au solicitat, luni, judecătorilor de la Judecătoria Timişoara, prelungirea mandatului de arestare preventivă emis pe numele lui Adrian Cocoană, însă judecătorii au respins cererea acestora. Procurorii de la Parchetul Timiş au făcut recurs la Tribunalul Timiş, iar acesta a fost judecat miercuri.

Florin Kovacs, avocatul mamei tânărului care a murit în accident, a declarat, luni, că, în opinia sa, "Judecătoria Timişoara este iresponsabilă".

"Cred că decizia prin care nu s-a prelungit mandatul de arestare preventivă aduce deservicii justiţiei şi cred că o astfel de decizie nu poate veni decât de la o Judecătorie iresponsabilă care ori este coruptă, ori nu a analizat dosarul. Judecătorii de azi au considerat că Adrian Cocoană nu este un pericol public, în condiţiile în care acest om a curmat viaţa unui alt om", a spus Kovacs.

Adrian Cocoană a fost arestat preventiv, în 21 august, pentru 29 de zile, sub acuzaţia de omor din culpă şi fugă de la locul accidentului, după ce, conducând cu viteză, a scăpat autoturismul Ferrari de sub control şi a accidentat mortal un tânăr aflat pe trotuar, în zona centrală a Timişoarei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici