Video Tinere, unele minore, racolate prin metoda „lover boy” şi duse la prostituţie în Europa şi Emirate

Mai multe tinere, unele minore, au fost racolate, din 2019, şi duse să practice prostituţia în ţări din Europa, dar şi în Emiratele Arabe Unite. Poliţiştii şi procurorii DIICOT au desins, joi, la opt adrese din Bucureşti.

1089 afișări

Poliţiştii din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate- Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au făcut, joi, opt percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi au pus în executare trei mandate de aducere, pe numele unor persoane cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism, trafic de minori şi trafic de persoane.

Anchetatorii au probe că, în perioada 2019-2023, membrii grupării ar fi luat rezoluţia de a iniţia şi constitui un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunilor de proxenetism, trafic de minori şi trafic de persoane.

În acest scop, aceştia ar fi recrutat, în scopul exploatării sexuale, în special prin ,,metoda lover boy”, mai multe tinere, unele dintre acestea fiind minore.

„Membrii grupării s-ar fi ocupat cu plasarea tinerelor, în special în municipiul Bucureşti şi municipiul Constanţa, în scopul întreţinerii de raporturi sexuale contra cost cu diverşi clienţi. Serviciile de tip escortă ar fi fost oferite prin postarea şi promovarea unor anunţuri pe site-uri de profil din mediul online şi prestate în apartamente închiriate în zona centrală a Capitalei, însă tinerele exploatate s-ar fi deplasat şi la adresele indicate de către clienţi, care apelau la membrii grupării. O altă parte dintre tinere s-ar fi deplasat împreună cu membrii grupării în străinătate, în state din Europa precum: Elveţia, Germania, Franţa şi Marea Britanie, dar şi în Emiratele Arabe Unite, în vederea practicării prostituţiei în beneficiul persoanelor cercetate”, arată anchetatorii.

Ulterior, sumele de bani obţinute de către fetele exploatate ar fi fost transmise către traficanţi prin diverse sisteme financiare de transfer bancar sau erau aduse de către acestea la reîntoarcerea în ţară.

În urma percheziţiilor, la una dintre adrese a fost descoperită tehnică şi accesorii destinate prestării unor activităţi de tip videochat erotic.

De asemenea, au fost identificate şi indisponibilizate o pungă, un borcan şi doi ţigări rulate tip ,,joint” conţinând o substanţă vegetală uscată de culoare verde, o substanţă de culoare albă pulverulentă, o bancnotă şi un card bancar conţinând urme ale acestei substanţe, 6 grindere de mărunţit substanţă vegetală şi un cântar digital, un dispozitiv (sifon) destinat degajării de proxid de azot şi un cartuş aferent, 6.600 de lei, 10.050 de euro, 16 telefoane mobile, două hard disk-uri, o tabletă, două laptop-uri, o legitimaţie, cu înscrisurile unui ONG având ca obiect combaterea traficului de droguri şi diverse înscrisuri.

Trei persoane bănuite în cauză urmează a fi conduse la sediul D.I..I.C.O.T. – Structura Centrală, în vederea audierii şi dispunerii de măsuri procesual-penale şi procedurale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici