Tinerele sub 25 de ani vor beneficia de gratuitate pentru servicii medicale şi produse de contracepţie. Ţara care va implementa regula

  • Tinerelor franceze li se vor oferi servicii medicale şi produse contraceptive gratuite, începând cu anul viitor, a anunţat ministrul Sănătăţii.
  • Ministrul Sănătăţii, Olivier Véran a declarat că femeile sub 25 de ani nu vor fi taxate pentru programări medicale, teste sau alte proceduri medicale legate de controlul naşterilor.
  • Serviciile de contracepţie sunt gratuite în Franţa pentru cei cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani din 2013 şi pentru cei sub 15 ani din august 2020.
1338 afișări
Imaginea articolului Tinerele sub 25 de ani vor beneficia de gratuitate pentru servicii medicale şi produse de contracepţie. Ţara care va implementa regula

Tinerele sub 25 de ani vor beneficia de gratuitate pentru servicii medicale şi produse de contracepţie. Ţara care va implementa regula

Aceasta va acoperi contracepţia hormonală, testele biologice, prescrierea contracepţiei şi toate serviciile legate de contracepţie până la vârsta de 25 de ani”, a spus ministrul. „Există un declin în utilizarea contracepţiei în rândul unui anumit număr de femei tinere şi principalul motiv pentru aceasta este cel financiar. Costă prea mult. Este inacceptabil ca femeile să nu se poată proteja, să nu poată avea contracepţive, dacă aceasta este alegerea lor, evident, pentru că nu şi-o permit ”, a adăugat Véran.

Întrebat de ce guvernul a ales 25 de ani ca vârstă limită, Véran a spus că de la această vârstă, tinerele devin independente financiar, nu mai beneficiază de asigurarea de sănătate complementară a părinţilor lor, potrivit The Guardian.

El a spus că studiile au arătat că aceasta este, de asemenea, vârsta la care multe femei renunţă la contracepţie, nu pentru că îşi doresc să aibă copii, ci „pentru că este costisitoare”.

Serviciile de contracepţie sunt gratuite în Franţa pentru cei cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani din 2013 şi pentru cei sub 15 ani din august 2020. Acest lucru a dus la o scădere a numărului de avorturi. 

Guvernul a anunţat anul trecut că aproape 1.000 de fete cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani rămân însărcinate în Franţa, iar 770 dintre aceste sarcini duc la avort. Deoarece contracepţia gratuită a fost oferită tinerilor de 15-18 ani, numărul avorturilor a scăzut de la 9,5/1.000 de sarcini în 2012 la şase în 2018, potrivit cifrelor oficiale.

Pentru femeile cu vârsta peste 25 de ani, aproximativ 65% din costul contracepţiei este rambursat.
 
Sistemul de Sănătate din Franţa impune majorităţii pacienţilor să plătească în avans pentru programări şi reţete şi apoi să revendice integral sau parţial costul. Pentru o rambursare completă, pacienţii trebuie să plătească pentru o formă de asigurare suplimentară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici