Tinerii din SUA ar avea de suferit dacă TikTok va fi interzis

Generaţia Z este prima generaţie care a crescut în mediul online. Pentru tineri, interzicerea aplicaţiei TikTok ar fi o tragedie.

468 afișări
Imaginea articolului Tinerii din SUA ar avea de suferit dacă TikTok va fi interzis

Sursa Foto - TechAdvisor

În februarie, studenta şi fondatoarea Mişcării Log Off, Emma Lembke, a depus mărturie în faţa unei comisii din Senat despre impactul pe care companiile de social media îl au asupra sănătăţii mentale a tinerilor.

Lembke este una dintre numeroşii activişti, inclusiv părinţi şi politicieni din ambele tabere, care cer o reglementare mai strictă a guvernului asupra companiilor de social media, potrivit CNN

Două sondaje publicate în această săptămână găsesc mai mult sprijin public decât opoziţie pentru o interdicţie a guvernului SUA asupra aplicaţiei.

Cu toate astea, tinerii americani şi utilizatorii frecvenţi de TikTok sunt împotriva unei astfel de interdicţii.

Potrivit unui sondaj, 39% se opun interzicerii aplicaţiei, iar 61% dintre americani sunt în favoarea interzicerii acesteia, iar dintre ei:

  • 39% din tinerii sub 30 de ani
  • 55% din grupa de vârstă 30-44 de ani
  • 65% dintre cei care au între 45 şi 64 de ani
  • 83% care au peste 65 de ani

Vârstnicii susţin aşadar, în proporţie mai mare, interzicerea aplicaţiei de fabricaţie chinezească. 

În ce priveşte orientările politice:

  • 70% dintre republicani susţin interzicerea, 30% se opun
  • 60% dintre democraţi susţin interzicerea, 40% se opun
  • 58% dintre independenţi susţin interzicerea, 42% se opun 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici