Ţiţeşti: Toaleta unei şcolii va costa peste un miliard de lei vechi

Toaleta şcolii din localitatea Ţiteşti, judeţul Argeş, va costa 1,1 miliarde de lei vechi, în urma unei licitaţii organizate de Centrul Bugetar Stâlpeni, deşi suma totală alocată pentru utilităţi de Ministerul Educaţiei este de 570 de milioane de lei.

10 afișări

Astfel, toaleta şcolii generale din Ţiţeşti va costa o mie de euro metrul pătrat, sumă care se plăteşte în cazul construcţiei vilelor din Bucureşti, Sinaia sau la malul Mării Negre. Preţul astronomic este rezultatul birocraţiei şi al neînţelegerilor dintre primărie, proiectant, constructor şi centrul bugetar al inspectoratului şcolar

Conform Hotărârii de Guvern nr. 1001/ 2006, în prima fază, Ministerul Educaţiei a alocat 570 de milioane de lei vechi pentru utilităţi.

Edilii au decis că "utilităţile" înseamnă toaletă nouă pentru şcoală şi au organizat licitaţie.

Licitaţia oficială pentru contrucţia unei toalete s-a finalizat pentru suma de 1,1 miliarde lei vechi, deşi nu fusese alocată decât jumătate din sumă.

Primarul comunei Ţiţeşti susţine că nu a fost implicat în organizarea licitaţiei şi nu ştie cum de s-a ajuns la o asemenea sumă.

"Eu nu-mi explic faptul cum reprezentanţii Centrului Bugetar Stâlpeni au putut ţine o asemenea licitaţie. Eu nu am niciun amestec şi nu pot fi acuzat de nicio afacere necurată. Practic, au ţinut licitaţie pe suma de 1,1 miliarde de lei deşi aveau alocate de la Guvern doar 570 de milioane de lei vechi", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX Florian Rizea, primarul comunei Ţiţeşti din judeţul Argeş.

Primarul îi acuză pe reprezentanţii centrului bugetar Stâlpeni că au realizat o licitaţie ilegală, dar aceştia îi reamintesc că tocmai el a fost cel care a promis că va face rost de diferenţa de bani de la consiliul judeţean.

"Eu am impresia că domnul primar suferă de amnezie. Cu siguranţă a uitat momentele în care dânsul s-a lăudat că are puterea să facă rost de fondurile necesare unei asemenea construcţii. Aşa am ajuns în situaţia să facem o toaletă care costă 1000 de euro pe metrul pătrat.", a declarat Ion Năstase, directorul adjunct al Centrulul Bugetar Stâlpeni.

Inspectorul general şcolar al judeţului Argeş spune că este vorba de o ilegalitate.

"Eu consider că vinovaţi sunt cu toţii. Şi edilul local, dar şi directorul şcolii şi bineînţeles reprezentanţii Centrului Bugetar Stâlpeni care au avut totuşi curajul să desfăşoare o asemenea licitaţie care este clar o ilegalitate. " a declarat Gabriel Bratu, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş.

În prezent, elevii şcolii din Ţiţeşti de Argeş merg tot la toaleta veche deaorece toaleta nouă are doar 4 ziduri de beton şi un acoperiş, însă nu are canalizare, instalaţii şi fosă septică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici