Titularizare 2011: Aproape 24.000 de candidaţi află luni rezultatele

Aproape 24.000 de candidaţi rămaşi în concurs la proba scrisă de la titularizare află luni rezultatele, acestea urmând să fie afişate la sediul unităţii în care s-a desfăşurat testarea.

1907 afișări
Imaginea articolului Titularizare 2011: Aproape 24.000 de candidaţi află luni rezultatele

Titularizare 2011: Aproape 24.000 de candidaţi află luni rezultatele (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit calendarului de organizare şi desfăşurare a testului stabilit de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, rezultatele se afişează luni 18 iulie, la sediul unităţii sau instituţiei de învăţământ unde s-a desfăşurat concursul.

Candidaţii care vor fi nemulţumiţi de rezultatul obţinut la proba scrisă pot depune contestaţii, care vor fi transmise comisiei de rezolvare în 18-19 iulie. Rezultatele finale la concursul de titularizare vor fi afişate în 21 iulie.

Prima etapă de repartizare - repartizarea în şedinţă publică, la nivel de centre de concurs/unitate de învăţământ, a candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 7, pe posturile didactice/catedrele vacante titularizabile va avea loc în 22 şi 25 iulie.

Pentru a doua etapă de repartizare - repartizarea la nivel naţional a candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 7, pe posturile didactice/catedrele rămase vacante titularizabile după prima etapă, în perioada 27-28 iulie candidaţii pot depune opţiuni la centrele de concurs unde s-au înscris. Repartizarea computerizată la nivel naţional, în baza opţiunilor depuse de candidaţi, va avea loc în 29 iulie.

Potrivit datelor centralizate la Ministerul Educaţiei, la proba scrisă a concursului de titularizare au fost înscrişi 38.101 candidaţi, dar la teste s-au prezentat 29.291 de persoane.

Dintre cei prezenţi, 5.460 s-au retras din concurs, 2.206 din motive medicale şi 3.254 din motive personale. De asemenea, 95 au fost eliminaţi, 55 pentru fraudă, iar restul întrucât aveau dosare incomplete.

În Capitală, au fost înscrişi la titularizare 3.001 candidaţi, dar la concurs s-au prezentat 2.308. Din totalul celor prezenţi, 269 s-au retras şi 20 au fost eliminaţi, 12 pentru fraudă, iar restul din alte motive.

Candidaţii care s-au retras după prima oră de concurs fără să scrie nimic pe lucrare, dar semnând pentru faptul că vor să plece din motive medicale sau personale, nu vor primi nicio notă, iar dacă au susţinut şi în 2010 un test similar, rezultatul obţinut atunci rămâne nemodificat. Candidaţii care însă au rezolvat o parte din cerinţa de la concurs şi apoi au părăsit sala, vor primi nota pentru cât au lucrat, declara pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

El a mai spus că rezultatelele vor fi afişate luni, cel mai probabil după-amiază.

Din cei 38.101 de candidaţi înscrişi la titularizare, peste 4.000 sunt absolvenţi din promoţia 2011. Numărul total de posturi didactice sau catedre vacante titularizabile este de 4.471, iar al celor vacante sau rezervate netitularizabile este de 42.731.

Cele mai căutate discipline au fost cele de educatoare, institutori/învăţători, limba şi literatura română, limba şi literatura engleză, educaţie fizică şi sport, matematică, psihopedagogie specială, istorie, geografie, limba şi literatura franceză, religie ortodoxă şi biologie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici