Titularizare 2011 Harghita: 50 de candidaţi nu s-au prezentat, iar alţi 47 s-au retras

Un număr de 50 de profesori care îşi depuseseră dosarele de înscriere nu s-au mai prezentat, miercuri, la examenul de titularizare în Harghita, iar alţi 47 de dascăli s-au retras după ce au văzut subiectele de examen, invocând motive personale.

296 afișări

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Harghita au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că din cei 512 candidaţi înscrişi la proba scrisă de miercuri s-au prezentat 462 de candidaţi, 47 dintre aceştia retrăgându-se ulterior, pe baza unor declaraţii scrise şi semnate de fiecare, potrivit metodologiei care permite acest lucru.

Potrivit inspectorilor şcolari, niciunul dintre cei 47 de candidaţi care s-au retras după ce au văzut subiectele de examn nu a invocat motive medicale, ci personale.

Examenul s-a desfăşurat fără incidente şi niciun candidat nu a fost eliminat.

Proba scrisă de miercuri s-a desfăşurat în două centre de examinare, organizate la Şcoala Generală "Nagy Imre" şi la Grupul Şcolar "Johannes Kajoni" din Miercurea Ciuc, candidaţii fiind repartizaţi în 28 de săli, toate dotate cu camere de supraveghere.

La examenul de titularizare în Harghita s-au înscris 746 de candidaţi, pe 486 de posturi, dintre care numai 75 sunt titularizabile.

Diferenţa de 243 de candidaţi, între totalul de 746 de înscrişi la examenul de titularizare şi cei 512 care s-au înscris la proba scrisă de meircuri, o constituie profesorii care fie au solicitat şi au primit continuitate, fie s-au înscris pentru detaşare la cerere prin concurs specific, fie au solicitat să fie repartizaţi pe baza notelor obţinute în anii precedenţi, sau absolvenţii de facultate din 2011 care, din diferite motive, nu s-au mai prezentat.

Cea mai mare concurenţă se înregistrează la învăţători de limbă maghiară, unde s-au înscris 103 candidaţi pe două posturi titularizabile, la educatori secţia maghiară, unde peste 180 de candidaţi se vor înfrunta pentru a ocupa cinci posturi titularizabile scoase la concurs, precum şi la educaţie fizică şi sport, unde s-au înscris 53 de candidaţi pe două posturi titularizabile.

Rezultatele concursului vor fi afişate în 18 iulie, în aceeaşi zi şi în următoarea candidaţii nemulţumiţi de notare putând depune contestaţii.

Rezultatele finale vor fi afişate în 21 iulie, repartizarea la nivelul centrelor de concurs a candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 7.00 pe posturile/catedrele vacante titularizabile urmând să se facă în perioada 22-25 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici