Titularizare 2011: În Buzău, peste 30 la sută din candidaţi au note peste 7, iar la Brăila 40 la sută

Peste 30 la sută dintre candidaţii care au susţinut examenul de titularizare în judeţul Buzău au luat note peste 7, în timp ce în judeţul Brăila, dintre cei 288 de profesori care au depus lucrările, 116 au reuşit să obţină note peste 7.

282 afișări
Imaginea articolului Titularizare 2011: În Buzău, peste 30 la sută din candidaţi au note peste 7, iar la Brăila 40 la sută

Candidaţi care au susţinut examenul de titularizare (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct, profesorul Mariana Davidescu, la Buzău, un candidat a luat nota 1, iar la polul opus se află zece profesori care au obţinut note între 9 şi 9.99.

De asemenea, alţi 41 de candidaţi au luat note între 8 şi 8.99, iar 75 au obţinut note între 7 şi 7.99, astfel că procentul celor care pot deveni titulari pe post ajunge la 30,82.

Conform sursei citate, 122 de candidaţi au note între 1.01 şi 4.99, reprezentând 29,68 la sută din totalul celor care au susţinut examenul. De asemenea, 85 de profesori au obţinut note între 5 şi 5.99, iar 77 de candidaţi au primit note între 6 şi 6.99.

"Aş vrea să fiu obiectivă şi empatică, pentru că vorbim despre un concurs care este destul de dur, cu miză mare, cu standard ridicat. Ca urmare, pentru toţi colegii care se situează măcar spre vârful rezultatelor foarte bune, am toată aprecierea pentru efortul şi pentru seriozitatea pregătirii dovedite în examen. Pentru ceilalţi, vreau să le spun decât că nu s-au pregătit suficient", a declarat, marţi, inspectorul şcolar general adjunct, Mariana Davidescu care a precizat că speră ca judeţul Buzău să se situeze în prima parte a clasamentului privind notele obţinute la titularizare.

În judeţul Brăila, peste 80 de profesori care au susţinut examenul de titularizare nu au reuşit să obţină nici măcar nota 5.

Potrivit rezultatelor provizorii prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, dintre cei 288 de candidaţi prezenţi la examen, doar 116 au reuşit să ia note peste 7, respectiv 40 la sută. Alţi 87 de candidaţi au luat note peste 5, iar 85 au note sub 5.

Pe de altă parte, dintre cele 26 de note de 10 la nivel naţional, una este înregistrată la Brăila şi a fost obţinută de o profesoară de limba si literatura română.

În judeţul Vrancea, aproape jumătate dintre candidaţii care s-au prezentat la examenul de titularizare nu au obţinut nici măcar nota 5. În judeţ nu s-a înregistrat nicio notă de 10, iar 11 candidaţi au obţinut note peste 9.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici