Toader, despre abuzul în serviciu: Vă voi comunica varianta care va pleca de la MJ

Ministrul propus pentru Justiţie, Tudorel Toader, a precizat, duminică, referitor la abuzul în serviciu, că va comunica varianta care va pleca de la ministerul Justiţiei, el arătând că modificările propuse presupun, în mod evident, redefiniri ale conţinutului normativ.

336 afișări
Imaginea articolului Toader, despre abuzul în serviciu: Vă voi comunica varianta care va pleca de la MJ

Toader, despre abuzul în serviciu: Vă voi comunica varianta care va pleca de la MJ

Întrebat dacă ministerul Justiţiei are în lucru un nou proiect privind abuzul în serviciu, Toader a răspuns: "Nu e nevoie de un nou proiect pentru că e bun proiectul celălalt".

"În primul rând, avem obligaţia de a modifica pe de o parte Codul penal, procedură penală, civil, orice lege din România pentru a le pune de acord cu deciziile de admitere sau interpretative ale CCR. Avem 2 decizii ale CCR cu privire la abuz, dar avem şi o Directivă europeană. Proiectul de lege va transpune Directiva pe de o parte şi cele două decizii ale CCR, pe de altă parte", a spus Tudorel.

Întrebat dacă se va redefini abuzul în serviciu, Toader a spus: "Orice modificare de lege presupune o redefinire a conţinutului normativ. Nu poţi face modificarea unui paragraf, unui articol, unei alineat, fără implicit să-l redefineşti. Asta înseamnă modificare. (…) Varianta care va pleca de la ministerul Justiţiei vă voi comunica-o".

Toader a făcut aceste declaraţii după ce a participat, duminică, la întâlnirea dintre miniştrii propuşi în Guvernul Dăncilă şi parlamentarii PSD-ALDE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici