Toader propune eliminarea reîncadrării în funcţie a magistraţilor care s-au pensionat

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, propune, în contextul prezentării proiectului de modificare a legilor justiţiei, eliminarea posibilităţii de reîncadrare în funcţie a procurorilor sau judecătorilor care s-au pensionat.

349 afișări
Imaginea articolului Toader propune eliminarea reîncadrării în funcţie a magistraţilor care s-au pensionat

Toader propune eliminarea reîncadrării în funcţie a magistraţilor care s-au pensionat

„Magistraţii se pot pensiona la 25 de ani de activitate. Dacă îşi încep activiatea la 24 de ani, la 49 se pot pensiona. Propunem abrogarea acestei prevederi. De exemplu, un magistrat se poate pensiona la 49 de ani, apoi face cerere de reîncadrare. De principiu nu sunt de acord cu aceste reîncadrări”, a spus ministrul.

Consecinţa, susţine ministrul Justiţiei, este posibilitatea de cumul pensie-salariu.

„Un pensionar care se reîncadrează, mie nu îmi creează convingerea că mai are proiecte pe termen lung. Avem atâţia tineri jurişti în ţară dornici să se încadreze”, a mai spus Tudorel Toader.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici