Toate secţiile de ATI din Capitală sunt pline. Autorităţile caută soluţii

  • În spitalele din Capitală care îngrijesc pacienţi cu Covid locurile în ATI s-au epuizat
  • Autorităţile vor să includă şi alte spitale din Capitală pentru tratamentul pacienţilor cu Covid 19
  • În ultimele 24 de ore 2158 de români s-au infectat cu coronavirus iar 33 au murit in cauza complicaţiilor date de infecţie
  • În Bucureşti au apărut 405 de cazuri noi de infecţie cu coronavirus
  • În toată ţara la ATI sunt disponibile 1050 de paturi, iar jumătate sunt ocupate
2868 afișări
Imaginea articolului Toate secţiile de ATI din Capitală sunt pline. Autorităţile caută soluţii

Toate secţiile de ATI din Capitală sunt pline. Autorităţile caută soluţii

Este o situaţie fără precedent în spitalele din Capitală unde sunt trataţi pacienţii infectaţi cu Covid 19!

În secţiile de ATI se lucrează la capacitate maximă! Managerul Institutului de Pneumologie Marius Nasta din Capitală îţi spune că nu mai sunt locuri pe secţia de terapie intensivă. Situaţia este la fel şi la Institutul Matei Balş, la Spitalul Victor Babeş  dar şi la Spitalul Colentina din Capitală.

Terapia Intensivă este ocupată la maximum, cele 6 paturi sunt ocupate, pentru secţia Covid şi aici paturile sunt ocupate. În acest moment în spital ajung pacienţii care cu adevărat au nevoie de un pat de spital, restul pacienţilor care au o simptomatologie uşoară după ce sunt evaluaţi sunt externaţi şi sunt în supravegherea medicului de familie”, a declarat  Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală.

Profesorul Alexandru Rafila spune că pacienţii din Capitală ar putea fi transferaţi la alte spitale, însă acesta este un proces greoi şi periculos, tocmai din cauza stării pacienţilor. Iată ce altă soluţie mai au la dispoziţie cei din sănătate în momentul de faţă: 

„Fie vor fi spitale care vor fi cu totul dedicate Covid 19, vorbim de spitale care să fie dotate cu terapie intensivă şi non terapie, sau vor fi variante în care un spital, cum e spitalul Colentina, să-l numim hibrid, adică are circuitele în acelaşi timp, şi asta se poate face, doar că trebuie să fim extrem de atenţi să nu le intersectăm”, a spus dr. Adrian Marinescu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici