Toate unităţile de învăţământ din Capitală vor avea liber în perioada summit-ului NATO

Toate unităţile de învăţământ preuniversitar şi universitar din Capitală vor avea liber în perioada 2-4 aprilie, când va avea loc summit-ul NATO, cursurile urmând să fie recuperate ulterior, a declarat, miercuri, Mihaela Suciu, consilierul ministrului Educaţiei.

24 afișări
Imaginea articolului Toate unităţile de învăţământ din Capitală vor avea liber în perioada summit-ului NATO

Toate unităţile de învăţământ din Capitală vor avea liber în perioada summit-ului NATO (Imagine:Mediafax Foto)

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) a decis, miercuri, ca în perioada 2-4 aprilie, toate unităţile de învăţământ din Capitală să aibă liber, hotărârea fiind luată în contextul măsurilor de securitate pentru summit-ul NATO, a precizat Mihaela Suciu.

"Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a informat, astăzi, 19 martie, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) şi toate universităţile din Bucureşti, că elevii, studenţii şi personalul didactic din Capitală vor beneficia de zile libere pe toată perioada Summit-ului NATO, respectiv 2, 3 şi 4 aprilie", se arată într-un comunicat al ministerului remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Conform Notei transmise de MECT către ISMB, "toate unităţile de învăţământ din Capitală îşi vor întrerupe total activitatea didactică şi extraşcolară".

Totodată, în Nota remisă de MECT universităţilor bucureştene, conducerile acestora sunt rugate să acorde vacanţă în zilele de desfăşurare a summit-ului NATO.

Unităţile de învăţământ preuniversitar şi superior vor recupera zilele libere conform calendarului stabilit de fiecare instituţie de învăţământ în parte.

"În cazul unităţilor de învăţământ preuniversitar, calendarul de recuperare a orelor se va face cu aprobarea ISMB. Inspectoratul şcolar are datoria de a monitoriza aplicarea acestuia", precizează sursa citată.

Guvernul a decis, miercuri, ca anumite servicii publice să nu funcţioneze în perioada summit-ului NATO de la Bucureşti, exceptate fiind serviciile medicale, administraţia publică şi instituţiile din domeniul siguranţei publice, a anunţat premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Summit-ul NATO, unul dintre cele mai mari evenimente politice, va reuni la Bucureşti, în perioada 2-4 aprilie, 26 de lideri ai ţărilor aliate, în centrul de conferinţe al Palatului Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici