Tohăneanu: Vă asigur că alegerile parlamentare sunt organizate ca la carte, conform legii

Secretarul de stat pentru Relaţia cu Parlamentul şi Guvernul, Bogdan Tohăneanu, a dat asigurări că alegerile parlamentare sunt organizate ca la carte, conform legii, şi că nu vor fi tolerate niciun fel de abatere în ziua votului, cum nu au fost tolerate nici în timpul campaniei electorale.

171 afișări
Imaginea articolului Tohăneanu: Vă asigur că alegerile parlamentare sunt organizate ca la carte, conform legii

Tohăneanu: Vă asigur că alegerile parlamentare sunt organizate ca la carte, conform legii (Imagine: Liviu Chirica/mediafax Foto)

Bogdan Tohăneanu prezent, duminică dimineaţa, la sediul MAI, a spus că Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Guvernul au luat toate măsurile tehnice necesare pentru ca procesul electoral să se desfăşoare legal.

"Toată lumea trebuie să ştie că legea pedepseşte orice încercare de fraudare a procesului electoral. Iar dacă sunt persoane cărora le trece prin cap să încerce acest lucru, eu îi sfătuiesc să se gândească de două ori. Să se gândească dacă merită să îşi rişte libertatea pentru câteva voturi în plus. Vom fi foarte hotărâţi în a aplica legea", a precizat oficialul guvernamental.

Totodată, acesta a arătat că de sâmbătă, ministrul de Interne Mircea Duşa a dispus administraţiei locale şi Poliţiei Rutiere să faciliteze accesul populaţiei spre secţiile de vot, iar comandamentele naţionale şi cele judeţene de iarnă sunt în dispozitiv 24 din 24 de ore.

"De asemenea, am luat măsuri şi în ceea ce priveşte asigurarea alimentării SECŢIILOR DE VOTARE cu energie electrică, pentru a nu fi nevoiţi să oprim procesul de votare. Structurile abilitate ale Ministerului de Interne sunt în monitorizare continuă şi gestionează situaţia. Ministrul de Interne a cerut ca în caz de nevoie, să existe suportul Armatei în ceea ce priveşte echipamentele de intervenţie, dacă situaţia o impune", a afirmat sursa citată.

Potrivit lui Tohăneanu, ministrul Duşa a dispus ca utilajele aparţinând Regionalei Craiova sa fie concentrate încă de sâmbătă spre Caraş şi Mehedinţi.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici