Tomac: „După un an de pandemie, Uniunea Europeană se va redeschide pentru vizitatori”

Europarlamentarul Eugen Tomac susţine că Uniunea Europeană se va redeschide pentru vizitatorii vaccinaţi şi pentru cei care vin din state considerate sigure. De asemenea, acesta anunţă că se va majora pragul folosit pentru a stabili lista ţărilor din care se va putea călători liber.

246 afișări
Imaginea articolului Tomac: „După un an de pandemie, Uniunea Europeană se va redeschide pentru vizitatori”

Tomac: „După un an de pandemie, Uniunea Europeană se va redeschide pentru vizitatori”

„După mai bine de un an de restricţii ferme de călătorie, Uniunea Europeană se va redeschide pentru vizitatorii care sunt vaccinaţi cu unul dintre vaccinurile aprobate (Pfizer-BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca) şi/sau vin din statele considerate sigure. În plus, se majorează pragul (numărul de cazuri noi de COVID-19) folosit pentru a stabili lista ţărilor din care se va putea călători liber”, a scris miercuri pe Facebook Eugen Tomac.

Europarlamentarul susţine că acestea „sunt decizii de ultimă oră care ne aduc mai aproape de normalitatea cu care eram obişnuiţi cu toţii”.

„Este un lucru bun pentru noi toţi, dar şi pentru sectoarele puternic lovite de criza COVID. Acestea trebuie susţinute, iar libertatea de mişcare este esenţială pentru a putea face acest lucru”, a mai scris Tomac pe reţeaua de socializare.

Acesta a anunţat că CE lucrează la un nou mecanism de activare a „frânei de urgenţă” pentru a limita, când este cazul, pătrunderea unor noi variante ale virusului pe teritoriul Europei, iar demersurile pentru implementarea adeverinţei electronice verzi sunt în desfăşurare. „Aceasta va facilita libera circulaţie pentru cetăţenii statelor membre, fără discriminare”, susţine europarlamentarul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici