Tone de gunoaie, încărcate din curtea unui piteştean. Proprietarul, imobilizat şi încătuşat fiindcă s-a împotrivit

Zeci de tone de gunoaie au fost încărcate, miercuri, de către angajaţii de la Salubritate, din curtea locuinţei unei familii din Piteşti, proprietarul casei fiind încătuşat şi dus la Poliţie după ce s-a împotrivit acţiunii conduse de un executor judecătoresc, în baza unei ordonanţe preşedinţiale.

412 afișări
Imaginea articolului Tone de gunoaie, încărcate din curtea unui piteştean. Proprietarul, imobilizat şi încătuşat fiindcă s-a împotrivit

Tone de gunoaie, încărcate din curtea unui piteştean. Proprietarul, imobilizat şi încătuşat fiindcă s-a împotrivit (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Piteşti, acţiunea de miercuri este a doua evacuare de gunoaie de la familia respectivă, angajaţii de la Salubritate ridicând la prima acţiune, în 2009, aproximativ 120 de tone de deşeuri, în prezent, proprietarii locuinţei respective fiind amendaţi cu 2.000 de lei.

"A fost o evacuare cu scandal azi (n.r. - marţi) la Piteşti. Sunt 40 de angajaţi de la Salubritate, cu două încărcătoare şi opt camioane, sunt aici şi poliţişti locali şi de la Poliţia naţională, sunt şi mascaţi, sunt şi cei de la Direcţia de Sănătate Publică, Garda de Mediu, la gospodăria familiei Popa, a cărei activitate este adunatul deşeurilor şi depozitarea lor în propria curte. Aşa că, în numai trei ani, locul a devenit un munte de gunoaie menajere, maculatură şi pet-uri, iar evacuarea de azi a început cu citirea ordinului de evacuare. Nu am avut alte soluţii, am încercat să ridicăm gunoaiele intrând în curtea lor, dar nu ne-au lăsat. Este, ce-i drept, o proprietate particulară. Am apelat la justiţie, avem o ordonanţă preşedinţială, vom face evacuarea", a declarat viceprimarul municipiului Piteşti, Cornel Ionică.

Potrivit aceleiaşi surse, în urmă cu patru ani, din curtea gospodăriei respective angajaţii de la Salubritate au cărat 39 de camioane de gunoi.

"I-am amendat, au fost 120 de tone de gunoi, dar ei au continuat activitatea. Avem locul de depozitare, acţiunea continuă", a mai declarat Cornel Ionică.

Pentru că proprietarul locuinţei s-a împotrivit acţiunii, acesta a fost imobilizat şi încătuşat de către poliţişti, iar soţiei acestuia i s-a făcut rău, fiind dusă de poliţişti la umbră, unde şi-a revenit, neavând nevoie de vreo intervenţie medicală sau de internare în spital.

Vecinii familiei Popa, din Piteşti, spun că au ajuns la exasperare de când cei doi soţi au început să adune deşeuri din tot oraşul şi să le depoziteze acasă.

"De când m-am mutat eu acolo, asta fac în fiecare zi, strâng gunoaie şi ne terorizează, asta fac ei de patru ani. Cu el nu puteai vorbi că imediat era nervos, făcea scandal. Este un focar de infecţie, este un pericol pentru noi toţi, pentru copii. Acolo sunt şobolani, e multă mizerie", a declarat un vecin al familiei respective.

Oamenii spun că în ultimii patru ani au depus sesizări la Direcţia de Sănătate Publică Argeş şi la Primăria Piteşti, exasperaţi că în curtea familiei în cauză se adună treptat sute de paturi, bidoane, şifoniere, uşi, cartoane, găleţi, păpuşi şi alte deşeuri, iar autorităţile locale nu intervin.

"Aşa este, la noi au ajuns multe sesizări, în ultimii trei-patru ani a mai fost o situaţie asemănătoare la aceeaşi familie, solutionată tot la fel, cu evacuare pe baza hotărârii instanţei. Nu s-a putut intra până acum, cei de la primărie acum au putut acţiona legal, este un focar de infecţie, de aceea suntem şi noi prezenţi, iar situaţia va fi restabilită în cel mai scurt timp", a declarat Daniela Miuţă, inspector la Direcţia de Sănătate Publică Argeş.

Soţii Popa au primit o amendă de 2.000 de lei, iar acţiunea de ridicare a deşeurilor continuă, deoarece cantitatea de gunoaie adunată necesită 24 de ore de operaţiune neîntreruptă de salubrizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici