Top 3 cele mai căutate joburi de pe Google în 2023 care nu necesită o diplomă de facultate

Americanii au început să îşi piardă interesul pentru locurile de muncă care necesită finalizarea studiilor universitare şi îşi îndreaptă atenţia către cariere flexibile, fără facultate, cu salarii de sute de mii de dolari.

3744 afișări
Imaginea articolului Top 3 cele mai căutate joburi de pe Google în 2023 care nu necesită o diplomă de facultate

Top 3 cele mai căutate joburi de pe Google în 2023 care nu necesită o diplomă de facultate

Pe Google, căutările pentru „locuri de muncă fără diplomă” au atins anul acesta un maxim istoric în SUA, potrivit datelor Google Trends, scrie CNBC, citat de

Aproape 75% dintre locurile de muncă din SUA care sunt plătite cu peste 35.000 de dolari pe an necesită o diplomă universitară, dar doar 38% dintre americani au o diplomă de licenţă, spune Lisa Gevelber, director de marketing al Google pentru America.

Această diferenţă de venituri este o „mare problemă” pentru companiile cu personal insuficient şi pentru angaţaii care resimt efectele inflaţiei.

Cercetările Google arată că oamenii sunt cel mai mult încântaţi de locurile de muncă care oferă oportunităţi ample de călătorie, programe de lucru flexibile şi o cale clară de a deveni propriul şef.

Top 3 cele mai căutate joburi pe Google în 2023:

1. Agent imobiliar

2. Notar

3. Agent de turism

Google a stabilit acest clasament pe baza celor mai importante căutări formulată sub forma „cum să devii...” căutate de oamenii din SUA.

În timp ce toate aceste trei roluri necesită - sau recomandă - cel puţin o diplomă de liceu sau GED, nu există cerinţe educaţionale formale dincolo de acestea.

În schimb, pentru a lucra ca notar sau agent imobiliar, va trebui să obţineţi o certificare sau o licenţă oficială cu statul în care lucraţi. În funcţie de locul în care locuiţi, acest proces ar putea dura între 1 şi 9 luni, potrivit National Notary Association şi Indeed.

Majoritatea agenţilor de turism necesită cel puţin o diplomă de liceu şi o pregătire la locul de muncă. Agenţii pot alege, de asemenea, să dobândească certificări la diferite asociaţii de tranzit, cum ar fi Cruise Lines International Association sau International Air Transport Association, ceea ce le permite să rezerve călătorii pentru clienţi pe liniile aeriene şi liniile de croazieră.

Remunerarea este un aspect important pentru cei care caută locuri de muncă fără diplomă. În cadrul căutărilor pe Google pentru locuri de muncă fără diplomă, „locuri de muncă bine plătite fără diplomă” a fost o căutare de top în 2023.

Salariile medii pentru aceste roluri variază: Potrivit ZipRecruiter, salariul mediu pentru agenţii de turism din SUA este de 39, 955 de dolari, în timp ce agenţii imobiliari obţin în medie 86,356 de dolari pe an, iar notarii câştigă 129, 717 dolari.

Totuşi, cei mai buni 10% dintre agenţii imobiliari şi notari câştigă mult peste 100.000 de dolari şi, respectiv, 200.000 de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici