Topul oraşelor cu cele mai mici si cele mai mari preţuri de intrare la ştrand

Cel mai mic tarif de intrare la un ştrand din România este de 5 lei pentru adulţi, în Drobeta-Turnu Severin, arată o analiză. La capătul opus se află Braşovul.

926 afișări
Imaginea articolului Topul oraşelor cu cele mai mici si cele mai mari preţuri de intrare la ştrand

Sursa: Mediafax Foto

Potrivit unei analize făcute de Clubul Copiilor, în care au fost incluse, potrivit autorilor, costurile de intrare pentru o zi de weekend la ştrandurile sau aquapark-urile din toate oraşele reşedinţă de judeţ, fiind exclusă Constanţa, cel mai mic tarif de intrare la un ştrand din România este de 5 lei pentru adulţi în Drobeta-Turnu Severin, la un ştrand municipal. Copiii sub 10 ani şi pensionarii au acces gratuit (de luni până joi, iar în weekend plătesc doar 3 lei).

Un alt ştrand accesibil se află în Jigodin-Băi, o localitate componentă a municipiului Miercurea Ciuc. Intrarea este de 10 lei, iar apa din bazine are calităţi terapeutice deosebite, fiind bicarbonate, calcice, sodice, carbogazoase, feruginoase şi hipotone.

Locul 3 este împărţit de oraşele Iaşi şi Bistriţa, unde un adult va plăti pentru o intrare la ştrand 11 lei, în timp ce copiii sub 7 ani şi pensionarii trebuie să achite 3 lei în Iaşi, respectiv 6 lei în Bistriţa. Închirierea unui şezlong costă 8 lei în Bistriţa şi 6 lei în Iaşi.

Locuitorii din Sibiu, Deva şi Râmnicu Vâlcea se pot răcori cu 15 lei taxa de intrare în diferite locaţii.

În alte 6 oraşe reşedinţă de judeţ preţul de intrare este de 20 lei pentru un adult: Alexandria, Piatra Neamţ, Piteşti, Târgu Mureş, Suceava şi Slatina.

La capătul opus se află Braşovul. În trecut, două ştranduri erau destinaţiile preferate ale braşovenilor pentru a se răcori în zilele toride de vară, dar momentan acestea sunt închise. Astfel, singura opţiune de ştrand din oraş este un complex de agrement, unde biletul de intrare în weekend pentru un adult costă 95 de lei. Copiii beneficiază în schimb de un tarif redus de 30 de lei.

Pe locul doi se află Botoşaniul care se află într-o situaţie similară cu Braşovul. Singura opţiune de ştrand din oraş este în cel mai mare parc regional de agrement din Moldova. Tariful de intrare este de 70 de lei în timpul weekendului pentru un adult şi 50 de lei pentru un copil.

Cluj-Napoca şi Galaţi împart podiumul, iubitorii de înot şi bălăceală fiind nevoiţi să plătească 60 de lei pentru o intrare la ştrand pentru adult şi 40 lei pentru un copil.

Nu există ştranduri momentan deschise în oraşele Alba-Iulia, Slobozia, Constanţa, Ploieşti, Buzău şi Tulcea conform analizei citate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici