Topul ţărilor cu cele mai eficiente sisteme medicale. Pe ce loc se află România

  • România se află pe locul 71 într-un clasament alcătuit în funcţie de indicele sănătăţii populaţiei şi al accesului acesteia la un sistem de sănătate modern
  • Topul a fost alcăuit de institutul britanic Legatum
  • Singapore este statul cu cel mai ridicat indice când vine vorba de sănătate
10167 afișări
Imaginea articolului Topul ţărilor cu cele mai eficiente sisteme medicale. Pe ce loc se află România

Sursă foto: Profimedia

Pandemia de coronavirus a pus cu spatele la zid chiar şi cele mai moderne sisteme de sănătate ale lumii. Marea Britanie, Franţa, Germania, Spania, Italia, Statele Unite şi Japonia, toate aceste ţări s-au confruntat şi se confruntă în continuare cu dificultăţi în gestionarea situaţiei create de răspândirea coronavirusului.
 
Plecând de la această idee, experţii institutului britanic Legatum au alcătuit un clasament al ţărilor în funcţie de indicele lor de sănătate. Acest indice ia în considerare sănătatea generală a populaţiei, dar şi accesul oamenilor la servicii dintre cele mai moderne şi eficiente în domeniul sănătăţii.
 
Statisticile publicate de Institutul Legatum clasifică ţările şi în funcţie de indicele de siguranţă şi de cel al nivelului de trai.
 
TOP 10 ŢĂRI ÎN FUNCŢIE DE INDICELE DE SĂNĂTATE
 
1. Singapore
2. Japonia
3. Elveţia
4. Coreea de Sud
5. Norvegia
6. Hong Kong
7. Islanda
8. Danemarca
9. Olanda
10. Austria
---
71. România
 
Într-un clasament care ia în considerare toate domeniile şi priveste o clasificare a ţărilor, România se află pe locul 47.
 
Siguranţă, respectarea libertăţilor individuale, guvernanţă, capital social, mediu de investiţii, oportunităţi de afaceri, pieţe comerciale şi infrastructură, calitatea economiei, condiţii de trai, sănătate, educaţie şi mediul înconjurător sunt factorii luaţi în considerare de experţii Legatum.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici