Tot mai mulţi copii care consumă etnobotanice, la Spitalul "Grigore Alexandrescu", unii au 6 - 7 ani

Tot mai mulţi copii care consumă etnobotanice ajung în clinica de toxicologie a Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Capitală, unii având doar şase - şapte ani, potrivit medicului Dumitru Orăşeanu.

172 afișări
Imaginea articolului Tot mai mulţi copii care consumă etnobotanice, la Spitalul "Grigore Alexandrescu", unii au 6 - 7 ani

Tot mai mulţi copii care consumă etnobotanice, la Spitalul "Grigore Alexandrescu", unii au 6 - 7 ani (Imagine: Publimedia/Sutterstock)

"Zilnic în clinica de toxicologie ajung copii în stare foarte gravă. Din păcate, unii după ce au consumat etnobotanice, iar vârsta lor este tot mai mică, chiar 6-7 ani", a declarat Dumitru Orăşeanu, prezent la conferinţa de presă organizată de Spitalul "Grigore Alexandrescu" cu ocazia premierii sale drept cel mai bun spital regional şi pentru cel mai bun manager, de către Europe Bussiness Assembly (EBA) din Marea Britanie.

Medicul a arătat că numărul copiilor consumatori de etnobotanice este în creştere, iar substanţele din aceste produse pot fi chiar mai periculoase decât cele din drogurile ilegale.

Spitalul Grigore Alexandrescu are anual 25.000 de internări, cu o medie de 300 - 400 pe zi , care la sfârşitul săptămânii se dublează. Din totalul pacienţilor care se prezintă la unitatea de primiri urgenţe, 10 la sută sunt copii care se internează. Din totalul celor trataţi în spital, 60 la sunt din afara Capitalei.

În clinica de chirurgie plastică sunt aduşi copii din toată ţara şi sunt salvaţi copii cu arsuri de peste sută la sută, adică, pe lângă arsura profundă pe tot corpul, şi cea pe căile respiratorii, a explicat Florin Rusu, şeful Secţiei Anestezie Terapie Intensivă (ATI).

El a mai spus că, din păcate, foarte mulţi copii ajung în Bucureşti şi pentru că multe spitale din judeţele limitrofe nu au medic anestezist.

"Spre exemplu, în judeţul Călăraşi sunt doi anestezişti din Bulgaria, în Alexandria nu există niciunul. Nu poţi salva un copil în stare foarte gravă, dacă nu ai o secţie de terapie intensivă foarte bine pusă la punct. Noi avem 20 de locuri şi nu facem faţă cu ele, sunt mereu ocupate", a mai spus şeful clinicii ATI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici