Tot mai mulţi părinţi pleacă în călătorii cu câte un singur copil

Călătoria cu câte un singur copil îi fac epe părinţi să pară mai răbdători şi mai prezenţi pentru copilul cu care pleacă doar unul dintre părinţi în vacanţă. „Vacanţa în familie” s-a transformat, pentru mulţi, în vacanţă în doi: un părinte şi un copil,iar cei care o experimentează spun că apreciază.

1660 afișări
Imaginea articolului Tot mai mulţi părinţi pleacă în călătorii cu câte un singur copil

Sonja Prokopec şi-a luat fiul în prima lor călătorie „solo” împreună când acesta avea şase ani. Au mers la Roma şi a fost o experienţă memorabilă, încât Sonja Prokopec a spus că acum plănuieşte a doua lor călătorie în această vară.

„Mă bucur foarte mult de timpul individual pe care îl avem atunci când călătorim singuri”, a spus ea. „Nu există distrageri, nu există certuri între fraţi, timpul petrecut împreună este de înaltă calitate... Fiul meu încă mai vorbeşte despre timpul petrecut la Roma şi abia aşteaptă călătoria noastră la Londra din iunie anul acesta”, a spus Sonja, potrivit CNBC.

Sonja Prokopec şi soţul ei au trei copii - fiul ei, care are acum 10 ani, plus două fiice mai mici. Ei călătoresc împreună, dar timpul petrecut departe cu un singur copil şi un singur părinte are avantaje pe care călătoriile în familie nu le oferă adesea, a spus ea.

„Călătorind cu un singur copil îţi permite să te concentrezi doar pe nevoile acelui copil”, a spus ea. „De asemenea, deoarece nu sunt împărţită de gestionarea diferitelor cerinţe, simt că sunt un părinte mai bun, mai răbdător, mai jucăuş şi mai prezent în momentul respectiv”.

În plus, „fiul meu adoră toată atenţia şi adoră faptul că putem explora împreună, doar noi doi”, a spus ea.

Soţul lui Prokopec - care „întotdeauna a insistat să facem lucruri împreună, inclusiv să călătorim” - este acum şi el un susţinător, a spus ea.

„Soţul meu l-a dus, de asemenea, pe fiul meu singur în Turcia şi i-a plăcut foarte mult... chiar şi el vede valoarea acestui lucru”, a declarat ea pentru CNBC Travel.

Prokopec nu a mai făcut călătorii solo cu cei doi copii mai mici ai săi, mai ales din cauza Covid-19, a spus ea. Dar acest lucru s-ar putea schimba în curând.

„Cu siguranţă voi face mai multe”, a spus ea.

Compania de turism de lux Scott Dunn a numit „vacanţele de legare a legăturilor dintre părinţi şi copii” una dintre principalele tendinţe de călătorie.

Călătoriile mamă-fiică, în special, sunt în creştere, deşi călătoriile tată-copil devin, de asemenea, mai populare, potrivit companiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici