Tot mai mulţi români caută vacanţe pe mobil sau tabletă şi le plătesc online

Aproape jumătate dintre românii care au căutat vacanţe sau bilete de avion online de la începutul acestui an au folosit un dispozitiv mobil, pondere dublă faţă de anul trecut, conform Vola.ro.

319 afișări
Imaginea articolului Tot mai mulţi români caută vacanţe pe mobil sau tabletă şi le plătesc online

Tot mai mulţi români caută vacanţe pe mobil sau tabletă şi le plătesc online (Imagine: Shutterstock)

În perioada ianuarie-septembrie 2014, doar 18% dintre utilizatori foloseau mobilul pentru a-şi planifica o călătorie şi 7% foloseau tableta, adică un total de doar 25% din trafic venea de pe dispozitive mobile, în timp ce restul, de 75%, preferau să intre de pe desktop sau laptop. Pentru aceeaşi perioadă a anului 2015, căutările de pe dispozitive mobile au ajuns la peste 47%. Procentul a urcat uşor în cazul tabletelor (9% în acest an), creşterea semnificativă venind de la cei care folosesc mobilul pentru a accesa bilete de avion sau vacanţe (38%).

"Căutările şi achiziţiile de pe mobil nu mai reprezintă o nişă, ci o preferinţă clară, atunci când vine vorba de planificarea vacanţelor. În plus, am observat că mobilul este folosit în primul rând pentru research, iar media de căutari este chiar mai mare decât în cazul userilor care intră de pe desktop", a declarat Manuela Melinescu, marketing manager al portalului de turism Vola.ro.

Totodată, de la începutul acestui an 64% dintre cei care au cumpărat produse turistice au plătit online cu cardul.

"O metodă de plată mult mai inedită a prins de asemenea destul de bine în rândul pasionaţiilor de călătorii: criptomoneda BitCoin. În doar câteva luni de la lansarea pe Vola.ro, mai mult de 50 de români au folosit deja «moneda care nici nu există» pentru a cumpăra bilete de avion. În cazul acestei metode de plată, se poate observa o valoare mult mai ridicată a coşului de cumpărături, în medie de 420 euro", spun reprezentanţii portalului.

Vola.ro a avut anut trecut o cifră de afaceri de 122,3 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici