Toţi cei 40.000 de elevi care învaţă în şcolile din Sectorul 6 vor primi măşti medicinale

Toţi cei 40.000 de elevi din unităţile de învăţământ preuniversitar din Sectorul 6 vor primi, începând de luni, măşti medicinale, pentru a se stopa răspândirea virusului gripal, anunţă, într-un comunicat de presă, Primăria Sectorului 6.

3558 afișări
Imaginea articolului Toţi cei 40.000 de elevi care învaţă în şcolile din Sectorul 6 vor primi măşti medicinale

Toţi cei 40.000 de elevi care învaţă în şcolile din Sectorul 6 vor primi măşti medicinale

Conform sursei citate, prin Centrul de Sănătate Multifuncţional „Sfântul Nectarie” a început o amplă campanie, adresată părinţilor din Sectorul 6, ce are drept scop răspândirea virusului gripal.

Controlul medical amănunţit este gratuit pentru copiii cu domiciliul în Sectorul 6, pe bază de programare prealabilă la telefoanele 031.9593 sau 0726150250. Totodată, oricine poate veni cu bilet de trimitere de la medicul de familie şi beneficiază de control gratuit, prin CASMB.

Părinţii sunt aşteptaţi împreună cu micuţii lor şi la Cabinetul de Pediatrie din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncţional „Sfântul Nectarie”, situat în Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6. Programul Centrului este de luni până vineri, între orele 08.00 - 20.00, precizează Primăria Sectorului 6.

Totodată, începând de luni, Primăria Sectorului 6 distribuie gratuit măşti medicinale către locuitori.

„Acestea vor fi împărţite cetăţenilor în sediile celor nouă puncte de informare şi asistenţă aflate pe raza Sectorului 6: Bd. Iuliu Maniu/Valea Cascadelor – pe partea cu Parcul Păcii, Bd. Constructorilor/Calea Giuleşti – pe partea cu Calea Giuleşti, Parcul Drumul Taberei, Calea Crângaşi – ieşirea de la Metrou spre Bd. Constructorilor, Pasajul Lujerului, Bd. Timişoara/Str. Braşov, Piaţa Drumul Taberei, Piaţa Valea Ialomiţei, Piaţa Veteranilor. Tot aici, cetăţenii au acces gratuit şi la soluţii dezinfectante pentru mâini”, conform comunicatului de presă.

Încă de săptămâna trecută, în unităţile de învăţământ din Sectorul 6 au fost efectuate dezinfecţii prin nebulizare şi s-au alocat toate materialele suplimentare, solicitate de directorii unităţilor. De asemenea, au fost intensificate controalele medicale şi triajului elevilor înainte de intrarea la ore, raportările urmând a fi transmise către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Direcţia de Sănătate Publică.

În data de 16 ianuarie 2020 Centrul Naţional pentru Supravegherea si Controlul Bolilor Transmisibile a anunţat populaţia că a început sezonul de gripă în România.

Pentru a preveni îmbolnăvirea cu gripă, specialiştii recomandă igiena strictă a mâinilor, evitarea contactului cu persoane bolnave şi evitarea locurilor aglomerate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici