Toţi copiii internaţi în Spitalul Elias primesc cadouri de Moş Nicolae

Conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă "Elias" a hotărât ca, din fondurile proprii ale spitalului, să ofere, de "Sfântul Nicolae", cadouri celor 50 de copii internaţi în secţia de Pediatrie, a declarat medicul Valentin Calu, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare.

207 afișări
Imaginea articolului Toţi copiii internaţi în Spitalul Elias primesc cadouri de Moş Nicolae

Toţi copiii internaţi în Spitalul Elias primesc cadouri de Moş Nicolae

Darurile vor fi împărţite sâmbătă dimineaţă.

"Am hotărât să facem un dar copiilor care nu pot fi acasă în această zi sfântă, pentru a le uşura suferinţa micuţilor. Secţia de pediatrie este plină. Sunt 50 de copii internaţi în spital'', a mai spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă"Elias".

Sfântul Nicolae a trăit pe vremea tiranilor împăraţi Diocleţian şi Maximilian (284-305) şi a fost cunoscut pentru viaţa pusnicească şi pentru nespusa lui bunătate. El a fost făcut arhiereu.

Mai marii cetăţii Lichiei l-au înschis în temniţă pentru credinţa lui, însă împăratul Constantin l-a eliberat. Din 9 mai 1087, moaştele Sfântului Nicolae se află la Bari, în sudul Italiei, fiind luate din Mira ca să nu cadă în mâinile musulmanilor.

Povestea darurilor împărtite pe furiş în această noapte începe din vechime. De atunci, se spune că în noaptea de 5 spre 6 decembrie, Moş Nicolae vine la geamuri şi vede copiii care dorm şi sunt cuminţi, lăsându-le în ghete dulciuri şi alte daruri.

Este un obicei vechi, nu numai la români, de a face cadouri în această zi. Spre deosebire de Moş Crăciun, Moş Nicolae nu se arată niciodată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici