Toţi poliţiştii vor avea aceeaşi culoare

Angajaţii din structurile Ministerului de Interne vor avea acelaşi tip de uniformă, similară cu cea a poliţiei germane, de culoare albastră, singura diferenţă fiind gradul de pe umăr şi însemnele de pe mână, a anunţat, miercuri, Dan Nica, precizând că doreşte ca aceasta să fie purtată din 1 iunie.

2140 afișări
Imaginea articolului Toţi poliţiştii vor avea aceeaşi culoare

Toţi poliţiştii vor avea aceeaşi culoare (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a prezentat, miercuri, noile uniforme pentru Poliţia Naţională, Poliţia de Frontieră, Pompieri, Aparatul Central, Oficiul Român de Imigrări şi din structurile care eliberează actele de identitate.

Nica a precizat că toate aceste structuri vor avea acelaşi tip de uniformă, de culoare albastră, singura diferenţă fiind gradul de pe umăr şi însemnele de pe mâna stângă.

Ministrul a menţionat că fiecare angajat va suporta costul uniformei din banii alocaţi pentru echipamente, adică 2.000 de lei pe an. El a spus că doreşte ca aceste uniforme să fie purtate de angajaţi începând cu 1 iunie, fiind în proces de consultare cu Poliţia Naţională.

Demnitarul a precizat că este vorba şi de economie, adică nu va mai fi nevoie ca uniforma să fie schimbată atunci când un angajat trece de la o structură la alta, adăugând că nu a găsit în poliţie trei uniforme care să aibe aceeaşi nuanţă.

"Odată cu intrarea în spaţiul Schengen va fi reorganizată frontiera de vest iar câteva mii de poliţişti de frontieră vor trece la Poliţia Naţională", a menţionat Nica.

Ministrul a mai spus că uniformele vor fi confecţionate de fiecare unitate de poliţie în parte, locală sau judeţeană, urmând să fie organizată o licitaţie publică. El a adăugat că uniforma va fi confecţionată din acelaşi tip de material, astfel că va exista şi o reducere la cumpărarea acestuia.

Nica a precizat că a dispus ca cei care îşi desfăşoară activitatea în stradă, cum este cazul poliţiştilor de la rutieră, să aibă uniforme care să-i protejeze, confecţionate din material bun, rezistent la frig, vânt şi ploaie.

Ministrul de Interne a subliniat faptul că nu vor exista decât două tipuri de uniforme, cea a Poliţiei Locale şi cea a Poliţiei Naţionale.

Referindu-se la culoarea uniformei pe care o va avea Poliţia Naţională, Nica a menţionat că aceasta este alegerea lui.

Ministrul Dan Nica declara, duminică, la finalul şedinţei de Guvern în care a fost aprobat proiectul de lege privind înfiinţarea Poliţiei Locale, că vor exista două poliţii, cea locală şi cea naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici