Toxiinfecţia alimentară din tabăra de la Năvodari, produsă de personalul cantinei

Personalul care lucra la cantina taberei din Năvodari este vinovat de contaminarea alimentelor, aceasta fiind concluzia specialiştilor în urma anchetei epidemiologice desfăşurate de către serviciile veterinare, informează, joi, ANSVSA.

2 afișări
Imaginea articolului Toxiinfecţia alimentară din tabăra de la Năvodari, produsă de personalul cantinei

Toxiinfecţia alimentară din tabăra de la Năvodari, produsă de personalul cantinei

În urma verificărilor făcute de specialiştii din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA în cantina taberei de copii, aceştia au descoperit că depozitul alimentar care deservea cantina şi laboratorul de patiserie-cofetărie care aparţine taberei foloseau materii prime de origine animală ce proveneau din unităţi autorizate sanitar veterinar, care erau ambalate şi etichetate corespunzător şi însoţite de certificate sanitare veterinare şi declaraţii de conformitate şi calitate emise de producător.

De asemenea, echipa de control a constatat că păstrarea alimentelor se făcea în spaţii corespunzătoare, cu temperatura monitorizată separat, pe loturi de producţie, iar conservele de legume erau depozitate într-un spaţiu special amenajat, separate pe loturi şi sortimente de produse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici