Tractoare furate din Franţa, descoperite de poliţişti la Borş

Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat şase tractoare care au fost furate de pe un şantier din Franţa, pe care doi români încercau să le introducă în România, prin punctul de trecere Borş, a informat, vineri, Poliţia de Frontieră.

1662 afișări
Imaginea articolului Tractoare furate din Franţa, descoperite de poliţişti la Borş

Tractoare furate din Franţa, descoperite de poliţişti la Borş (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, cei doi români, Vasile S. şi Petru N., s-au prezentat în punctul de frontieră cu două automarfare, care transportau, conform documentelor de însoţire, utilaje agricole din Fraţa pentru o firmă din Cluj.

Poliţiştii de frontiera au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor de însoţire, motiv pentru care au făcut un control amănunţit asupra utilajelor agricole, confruntând seriile tractoarelor cu cele înscrise în documentele de însoţire a mărfii.

Totodată, au fost extinse verificările prin intermediul ofiţerilor din cadrul Punctului de Contact Borş, în urma cărora autorităţile franceze au informat că tractoarele sunt reclamate ca fiind furate de pe un şantier, din Franţa, în urma cu câteva săptămâni.

Cei doi şoferi au declarat că nu ştiau că utilajele sunt furate, ei fiind doar angajaţi să le transporte la destinatar, o firmă din judeţul Cluj.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele celor doi români actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru complicitate la furt calificat.

Utilajele agricole, în valoare de aproximativ 180.000 de euro, au fost iconfiscate până la finalizarea cercetărilor şi stabilirea tuturor persoane implicate în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici