Trafic blocat pe DN 10, în Buzău, după ce pe şosea au căzut stânci

Circulaţia pe Drumul Naţional 10 Buzău-Braşov este blocată, marţi dimineaţă, în zona localităţii buzoiene Siriu, după ce mai multe stânci s-au desprins de pe versantul aflat pe marginea şoselei şi au căzut pe carosabil.

110 afișări
Imaginea articolului Trafic blocat pe DN 10, în Buzău, după ce pe şosea au căzut stânci

Trafic blocat pe DN 10, în Buzău, după ce pe şosea au căzut stânci (Imagine: Ciprian Sterian/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Poliţiei Judeţene Buzău, traficul pe DN 10 a fost înterupt după ce în zona localităţii Siriu, la kilometrul 84+500, au început să cadă pietre de mari dimensiuni de pe versantul aflat pe marginea drumului.

La ora transmiterii acestei ştiri online, circulaţia pe DN 10 Buzău-Braşov este blocată pe ambele sensuri, drumarii intervenind în zonă pentru degajarea şoselei.

De asemenea, poliţiştii au instituit puncte de informare prin care îi înştiinţează pe şoferi că circulaţia spre Braşov este blocată, iar traficul este deviat. Până când stâncile vor fi ridicate de pe şosea, circulaţia se va desfăşura pe ruta Cislau-Vălenii de Munte-Braşov.

Blocurile de piatră căzute pe DN 10 vor fi dinamitate

Drumarii au solicitat sprijinul pirotehniştilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău pentru a dinamita cele două blocuri de piatră care au căzut de pe versanţi pe DN 10, în zona Siriu, astfel că traficul în zonă rămâne blocat.

Potrivit şefului ISU Buzău, colonel Dănuţ Nicolae, stâncile care s-au desprins de pe versantul aflat pe marginea şoselei şi au căzut pe carosabil sunt de dimensiunea unor camioane, una dintre ele având o înălţime de peste patru metri.

Conform acestuia, drumarii nu pot interveni, astfel că a fost solicitat sprijinul echipei pirotehnice din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, pentru a dinamita blocurile de piatră, iar cel mai probabil operaţiunea va avea loc în cursul zilei de marţi.

De atfel, a fost solicitată şi o aprobare în acest sens de la Ministerul de Interne, dar şi sprijin de la Unitatea Specială de la Ciolpani. De asemenea, a fost cerut sprijinul societăţii Hidroconstrucţia pentru ca în zonă să fie trimise utilaje cu care să fie făcute orificii în piatră pentru a fi introduse bucăţi de dinamită.

Şeful ISU Buzău a spus că dinamitarea rocilor ar putea genera un nou val de căderi de bolovani de pe versant, însă specialiştii încearcă să găsească soluţii astfel încât să nu apară noi probleme.

Pe DN 10 Buzău-Braşov, în zona localităţii Siriu au loc frecvent astfel de fenomene. În fiecare primăvară când apare fenomenul de îngheţ-dezgheţ rocile se desprind de pe versantul aflat pe marginea drumului şi alunecă pe carosabil, blocând circulaţia. De asemenea, atunci când plouă mai puternic stâncile ajung pe şosea, punând traficul în pericol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici