Trafic cu mercur în Braşov: Şase bărbaţi au fost reţinuţi

Şase bărbaţi din Făgăraş au fost reţinuţi de poliţişti după ce au încercat să vândă, în faţa unui restaurant din localitate, şapte kilograme de mercur la preţul de 7.000 de euro.

211 afișări
Imaginea articolului Trafic cu mercur în Braşov: Şase bărbaţi au fost reţinuţi

Trafic cu mercur în Braşov: Şase bărbaţi au fost reţinuţi (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto Arhiva)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, comisar-şef Liviu Naghi, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în cursul zilei de miercuri poliţiştii din Făgăraş au prins în flagrant, în faţa unui restaurant, patru persoane cu vârste între 18 şi 36 de ani, care încercau să vândă şapte kilograme de mercur.

Mercurul era ţinut într-o sticlă de plastic, iar traficanţii încercau să îl vândă la preţul de 1.000 de euro kilogramul. Cei patru au fost duşi la audieri, iar aceştia le-au spus poliţiştilor că au primit mercurul de la alţi doi bărbaţi. Aceştia din urmă, în vârstă de 53 şi 42 de ani, le-au spus poliţiştilor că au luat mercurul de pe platforma Nitramonia din Făgăraş şi că încercau să îl vândă.

Toţi cei şase suspecţi au fost reţinuţi de procurori şi prezentaţi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, însă instanţa a decis cercetarea lor în libertate, a precizat Naghi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici