Trafic feroviar blocat câteva ore între Oradea şi Arad după deraierea unui vagon

Circulaţia trenurilor a fost afectată pentru câteva ore între Oradea şi Arad, miercuri seară, după ce vagonul unui tren de persoane "Săgeta albastră" a deraiat din cauza unui obstacol aflat pe calea ferată, fără ca vreo persoană să fie rănită în urma incidentului.

23 afișări
Imaginea articolului Trafic feroviar blocat câteva ore între Oradea şi Arad după deraierea unui vagon

Trafic feroviar blocat câteva ore între Oradea şi Arad după deraierea unui vagon (Imagine: Mediafax Foto)

Incidentul feroviar a avut loc în jurul orei 20.0, în apropiere de localitatea Zerind, aflată la limita dintre judeţele Arad şi Bihor, iar în urma acestuia cinci trenuri au rămas blocate timp de câteva ore în diverse staţii, altele fiind deviate pe rute ocolitoare.

Trenul de tip "Săgeata albastră" circula pe relaţia Oradea-Arad-Timişoara, iar conform pasagerilor mecanicul de locomotivă a frânat brusc, încercând să evite un obstacol.

"Pe linia de tren era o roată de camion, iar mecanicul a frânat brusc. Ne-am speriat, mai ales că ultimul vagon a sărit de pe şine", a relatat un călător.

Nicio persoană nu a fost rănită în urma incidentului, însă pentru că traficul feroviar a fost blocat călătorii au fost transportaţi cu un autobuz în gara oraşului arădean Chişineu-Criş, de unde au plecat spre Arad cu alte trenuri sau cu maşini de ocazie. Unii dintre ei, care mergeau la Timişoara, au aşteptat în gară la Chişineu Criş până la miezul nopţii, când traficul feroviar pe ruta Oradea-Arad-Timişoara a fost reluat.

Conform unor reprezentanţi ai staţiei CFR Chişineu-Criş, o echipă de intervenţie a fost trimisă la faţa locului cu un utilaj de mare tonaj, vagonul fiind repus pe şine după aproximativ patru ore, respectiv la miezul nopţii.

Poliţiştii feroviari au deschis o anchetă în acest caz, pentru a afla dacă roata de camion a fost lăsată cu intenţie pe şine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici