Trafic feroviar cu restricţii de viteză pe rutele Braşov- Miercurea Ciuc şi Bucureşti- Galaţi

Trenurile de călători şi de marfă care au rute prin zonele Braşov-Miercurea Ciuc şi Bucureşti-Urziceni-Galaţi aflate sub avertizare cu cod galben de caniculă circulă duminică cu viteză redusă cu 30 de kilometri pe oră faţă de viteza normală, conform Companiei Naţionale de Căi Ferate "CFR".

128 afișări
Imaginea articolului Trafic feroviar cu restricţii de viteză pe rutele Braşov- Miercurea Ciuc şi Bucureşti- Galaţi

Trafic feroviar cu restricţii de viteză pe rutele Braşov- Miercurea Ciuc şi Bucureşti- Galaţi

"În acest moment avem deja introduse două limitări de viteză, în centrul ţării, pe raza Regionalei Braşov, între Braşov şi Miercurea Ciuc. Acolo deja a fost introdusă limitarea de viteză de 70 de km/oră, de la 100 de km/oră, care era viteza normală. De asemenea, pe Regionala Bucureşti, între Bucureşti şi Urziceni- Galaţi avem o limitare de viteză de 70 de km/oră. Aceste limitări de viteză în circulaţia trenurilor se introduc după ce monitorizăm evoluţia temperaturilor", a precizat pentru MEDIAFAX Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR.

Atunci când temperaturile sunt foarte ridicate viteza de circulaţie a trenurilor de călători, dar şi de marfă se va reduce cu 20-30 km/oră faţă de viteza normală, pe durate bine determinate, a mai spus Oana Brânzan.

"De exemplu, dacă în aer avem o temperatură de 37- 39 de grade la nivelul solului se poate ajunge şi la o temperatură de 50-55 de grade Celsius, dar angajaţii Companiei monitorizează permenent evoluţia, se fac verificări şi revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară, astfel încât aceste limitări să fie introduse exact când trebuie, iar minutele de întârziere să fie reduse la minim posibil", a adăugat purtătorul de cuvânt al CFR.

Reprezentanţii CFR Călători recomandă pasagerilor să ceară informaţii despre eventualele modificări produse în traficul feroviar la staţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521, să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj şi să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor.

Valul de căldură se va intensifica duminică şi luni şi va cuprinde toată ţara. În cele două zile, temperaturile maxime vor depăşi frecvent 35-36 de grade şi local se vor atinge 37-38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici