Trafic restricţionat pe drumul care face legătura între staţiunea Sinaia şi Cota 1.400

Traficul rutier este restricţionat, începând de vineri, pe drumul care face legătura între staţiunea Sinaia şi Cota 1.400 din Masivul Bucegi, din cauza poleiului, fiind permis doar accesul autovehiculelor echipate cu lanţuri antiderapante.

134 afișări
Imaginea articolului Trafic restricţionat pe drumul care face legătura între staţiunea Sinaia şi Cota 1.400

Trafic restricţionat pe drumul care face legătura între staţiunea Sinaia şi Cota 1.400 (Imagine: Gigi Ciuncanu/Mediafax Foto)

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, a declarat că restricţia a fost impusă ca urmare a faptului că drumul respectiv este acoperit cu polei, iar la munte ninge.

"Drumul este periculos. Am cerut Poliţiei Rutiere să închidă complet acest tronson întrucât condiţiile de trafic nu permit accesul în siguranţă în această perioadă, este polei şi ninge. Poliţia Rutieră a propus restricţionarea accesului, fiind permis să intre pe acest drum doar autovehiculelor echipate cu lanţuri şi cu saci cu nisip. Măsursa este valabilă până luni", a declarat primarul oraşului Sinaia.

El a precizat că în zonă acţionează o patrulă a Poliţiei şi a Poliţiei Locale, care îi întoarce din drum pe şoferii care nu au maşinile echipate corespunzător.

De mai mulţi ani drumul care face legătura între Sinaia şi Cota 1.400 din Bucegi nu este deszăpezit. Primarul din Sinaia a declarat că autorităţile locale, care au în administrare acest tronson, au decis să nu deszăpezească drumul întrucât o astfel de operaţiune ar costa cât deszăpezirea a jumătate dintre drumurile din Sinaia.

"Turiştii au la dispoziţie două mijloace de transport pe cablu ecologice, telegondola şi telecabina. Iar sus pe munte nu este suficient loc pentru a parca toate maşinile care urcă. În plus, acea zonă este parc natural", a afirmat Vlad Oprea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici