Trafic restricţionat prin Defileul Jiului pentru maşinile de tonaj greu

Traficul rutier a fost restricţionat prin Defileul Jiului, începând de marţi, pentru camioanele mai grele de 20 de tone, a anunţat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj.

390 afișări
Imaginea articolului Trafic restricţionat prin Defileul Jiului pentru maşinile de tonaj greu

Trafic restricţionat prin Defileul Jiului pentru maşinile de tonaj greu

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj a comunicat, marţi, că panouri de mari dimensiuni au fost amplasate la intrările în Defileul Jiului, la Petroşani, Târgu Jiu, Filiaşi, Râmnicu-Vâlcea şi Drobeta Turnu Severin, şoferilor fiindu-le recomandate, totodată, şi rute ocolitoare prin oraşele respective.

Circulaţia a fost restricţionată pe DN 66 pentru camioanele mai grele de 20 de tone din cauza erodării malului Jiului. Erodarea este semnalată în zona graniţei dintre judeţele Gorj şi Hunedoara, restricţiile impuse marţi fiind valabile până la sfârşitul anului şi, în funcţie de alocarea fondurilor pentru reabilitarea şoselei, acestea vor fi prelungite şi în 2010.

Iniţial, Compania Naţională de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi din România anunţase, într-un comunicat, că circulaţia camioanelor mai grele de 20 de tone prin Defileul Jiului este restricţionată începând de vineri, 10 iulie, până la sfârşitul anului, din cauza erodării malului Jiului.

Duminică, însă, Poliţia Rutieră Gorj a anunţat că restricţiile de circulaţie prin Defileul Jiului pentru camioanele mai grele de 20 de tone vor intra în vigoare după jumătatea lunii pentru că nu au fost amplasate panourile de avertizare în acest sens.

Circulaţia prin Defileul Jiului a mai fost restricţionată complet în prima parte a anului trecut, când structura de rezistenţă a unui pod vechi de un secol a cedat, lucrările pentru realizarea unui pod provizoriu fiind trenând apoi câteva luni luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici