Video Traficanţi de droguri de lux din Capitală, arestaţi

Şaptesprezece membri ai principalei reţele de traficanţi de droguri din Capitală au fost arestaţi preventiv, aceştia fiind acuzaţi că introduceau în ţară şi distribuiau droguri de lux în Capitală şi în judeţele Argeş, Vâlcea, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău.

1935 afișări

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Bucureşti, coordonaţi de procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), au probat activitatea ilegală a principalei reţele de traficanţi de droguri din Bucureşti.

Drogurile (cocaină, ecstasy, haşiş şi canabis) erau aduse de capii reţelei din ţările vestice, în special din Olanda, şi distribuite în Bucureşti de către membrii grupării către dealerii locali sau direct în barurile şi restaurantele de lux din Bucureşti, la preţul de zece euro pentru un comprimat de ecstasy şi o sută de euro pentru un gram de cocaină.

În cadrul operaţiunii "Polar" desfăşurate de poliţişti şi procurori a fost probată activitatea infracţională a 20 de suspecţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 31 de ani, din Bucureşti şi Vâlcea.

Poliţişti de la BCCO Bucureşti, cu sprijinul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, Serviciului Special al Poliţiei pentru Intervenţii Rapide şi Inspectoratelor de Poliţie Ilfov şi Teleorman, au organizat, miercuri dimineaţă, o acţiune complexă, fiind percheziţionate simultan 15 domicilii şi reşedinţe din Capitală ale suspecţilor. În urma acestor acţiuni, membrii grupării au fost conduşi pentru audieri şi cercetări la sediul DIICOT.

La percheziţii au fost găsite şi confiscate 3.000 de comprimate de ecstasy, aproximativ 250 grame de cocaină, 15 grame de haşis, două grame de canabis, materiale folosite la ambalarea şi consumul drogurilor, un cântar electronic de precizie, 25 de telefoane mobile, precum şi 10.790 de euro şi 5.970 de lei, bani care ar proveni din vânzarea drogurilor.

Aceştia au fost prezentaţi magistraţilor Tribunalului Bucureşti, iar pentru 17 dintre ei au fost emise mandate de arestare preventivă pentru trafic internaţional de droguri de mare risc, constituirea unui grup infracţional organizat şi deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici