Traficanţi români reţinuţi după ce au forţat mai multe persoane să cerşească pe străzile din Milano

Şapte constănţeni, membri ai unei reţele care a forţat, în ultimul an, mai multe persoane cu handicap să cerşească pe străzile din Milano, au fost reţinuţi, urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

303 afișări
Imaginea articolului Traficanţi români reţinuţi după ce au forţat mai multe persoane să cerşească pe străzile din Milano

Traficanţi români reţinuţi după ce au forţat mai multe persoane să cerşească pe străzile din Milano (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit poliţiştilor constănţeni, cei şapte sunt acuzaţi că în perioada octombrie 2011-septembrie 2012 au recrutat în România persoane fără venituri, cu handicap fizic, pe care le-au dus apoi la Milano unde, prin ameninţări şi violenţe, le-au forţat să cerşească în folosul lor.

Totodată, le obligau să trăiască în locuinţe improprii, unde le asigurau hrană şi apă în condiţii minime de subzistenţă.

Parchetul din Milano a emis pe numele celor şapte - Ainur Şaban, Kemal Pomac, Acî Şaban, Kemal Suliman, Cazaca Şaban, Geilan Halit şi Burduşanca Iusein - un mandat european de arestare, pentru comiterea infracţiunilor de criminalitate organizată transfrontalieră, trafic de persoane şi sclavie.

La data de 14 noiembrie, ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale i-au depistat la domiciliile lor din Ovidiu, Dobromir şi Medgidia, fiind reţinuţi pentru 24 de ore pe bază de mandat emis de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

În cursul zilei de joi, ei vor fi prezentaţi magistraţilor Curţii de Apel Constanţa cu propunere de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici