Traficul aerian global îşi va reveni abia peste 4 ani, după ce a fost afectat de pandemie, spune IATA

  • Traficul aerian global nu va reveni la stadiul în care era înainte de criza COVID-19 mai devreme de cel puţin 2024.
  • Asta înseamnă cu un an mai târziu decât se preconiza iniţial.
  • Traficul internaţional s-a micşorat cu 96,8% în iunie, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut.
  • Reuşitele ştiinţifice în lupta cu Covid-19 ar putea permite o redresare mai rapidă.
780 afișări
Imaginea articolului Traficul aerian global îşi va reveni abia peste 4 ani, după ce a fost afectat de pandemie, spune IATA

Profimedia

Traficul aerian global nu va reveni la stadiul în care era înainte de criza COVID-19 mai devreme de anul 2024 – cu un an mai târziu decât se anticipa anterior, a precizat IATA (International Air Transport Association – trad. Asociaţia Internaţională de Transport Aerian), scrie euronews.com.
 
Chiar dacă economiile dezvoltate în afara SUA au avut în mare parte succes în ceea ce priveşte ţinerea sub control a răspândirii virusului, noi blocaje au apărut în aceste economii. În plus, sunt puţine semne de ţinere sub control a virusului în multe economii emergente importante, care alături de SUA reprezintă 40% din pieţele globale de trafic aerian“, a spus IATA.
 
Alţi factori care au influenţat poziţia „mai pesimistă“ sunt legaţi de reducerea călătoriilor de afaceri, dar şi de încrederea scăzută a clienţilor în condiţiile în care este de aşteptat ca oamenii să prefere să îşi amâne deplasările din cauza îngrijorărilor legate de siguranţa locurilor de muncă, creşterea ratei şomajului şi teama de îmbolnăvire cu Covid-19.
 
Astfel, se aşteaptă ca îmbarcările să scadă cu 55% în 2020, comparativ cu 2019. În plus, deşi numărul pasagerilor ar trebui să crească cu 62% în 2021, chiar şi atunci va fi la o treime din cifrele din 2019. 
 
După toate aceste calcule, nivelul din 2019 ar putea fi atins abia în 2023. Totuşi, „reuşitele ştiinţifice în lupta cu Covid-19, inclusiv dezvoltarea unui vaccin de succes, ar putea permite o revenire mai rapidă“, a explicat IATA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici