Traficul aerian va fi reluat în întreaga ţară până marţi dimineaţa

Traficul aerian va fi reluat pe toate aeroporturile din ţară în cursul nopţii de luni spre marţi, primul aeroport deschis fiind cel din Târgu Mureş, unde traficul va reîncepe luni seara, a declarat directorul general al Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian - Romatsa, Bogdan Donciu.

22 afișări
Imaginea articolului Traficul aerian va fi reluat în întreaga ţară până marţi dimineaţa

Traficul aerian va fi reluat în întreaga ţară până marţi dimineaţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorul Romatsa, care asigură coordonarea traficului aerian, a precizat, pentru MEDIAFAX, că pe măsură ce condiţiile meteo se îmbunătăţesc, adică pe măsură ce dispare norul de cenuşă vulcanică, se fac propuneri privind reluarea traficului aerian, iar dacă aceste propuneri se acceptă, aeroporturile se vor redeschide.

"Se pare că cel mai târziu mâine (marţi - n.r.) dimineaţa se vor redeschide toate aeroporturile din ţară. Este vorba de aeroporturile din Iaşi, Suceava, Bacău, Constanţa şi Tulcea. Primul va fi cel din Târgu Mureş, redeschis în această seară (luni - n.r.)", a spus Donciu.

Comitetul guvernamental pentru situaţii de urgenţă a decis ca luni, la ora 15.00, să fie redeschise încă opt aeroporturi, respectiv cele din Otopeni, Băneasa, Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Satu Mare şi Baia Mare.

Aeroporturile din Târgu Mureş, Bacău, Iaşi, Suceava, Constanţa şi Tulcea rămân în continuare închise, dar există "o probabilitate destul de mare" să fie redeschise marţi dimineaţa, la ora 7.00, a arătat premierul Emil Boc.

Situaţia acestor aeroporturi va fi stabilită luni seara, la ora 21.00.

Şeful Guvernului a atenţionat că redeschiderea aeroporturilor nu înseamnă că pasagerii pot pleca spre orice ţară şi le-a recomandat acestora să verifice destinaţiile de călătorie la companiile care emit biletele.

Premierul a mai arătat că, din datele disponibile, în următoarele două zile nu vor fi înregistrate maxime admise de poluanţi la sol şi nu se recomandă populaţiei măsuri speciale de protecţie.

Spaţiul aerian românesc, închis din cauza norului de cenuşă provocat de erupţia unui vulcan din Islanda, a fost redeschis parţial luni dimineaţă, la ora 9.00, când aeroporturile din Timişoara şi Arad au redevenit operaţionale.

Secretarul de stat în Ministerului Transporturilor Marin Antona a anunţat, duminică seară, că primele aeroporturi care vor fi redeschise în România, de la închiderea spaţiului aerian, vor fi cele din Timişoara şi Arad, iar dacă "lucrurile vor continua să evolueze în acest ritm" probabil că luni, la ora 15.00, vor redeveni operaţionale şi aeroporturile din Craiova, Bucureşti şi Constanţa.

El nu a putut preciza când va fi redeschis complet tot spaţiul aerian din România.

Un nor de cenuşă provocat de erupţia unui vulcan în Islanda perturbă traficul aerian în Europa, determinând închiderea spaţiilor aeriene din mai multe state.

Traficul aerian pe întreg teritoriul României a fost închis începând de sâmbătă, ora 18.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici