Traficul de persoane, alimentat de tema refugiaţilor. Interpol trimite o echipă în Republica Moldova

Interpol a trimis o echipă în Moldova, pe fondul preocupărilor legate de traficul de persoane, în timp ce ţara se confruntă cu un număr mare de refugiaţi care fug din Ucraina, scrie BBC.

678 afișări
Imaginea articolului Traficul de persoane, alimentat de tema refugiaţilor. Interpol trimite o echipă în Republica Moldova

Traficul de persoane, alimentat de tema refugiaţilor. Interpol trimite o echipă în Republica Moldova

De la începutul invaziei Rusiei, aproape 380.000 de ucraineni au fugit în ţara vecină, Republica Moldova, care are o populaţie de 2,6 milioane de locuitori.

Echipa Interpol va fi desfăşurată în capitala Chişinău şi în diferite tabere de refugiaţi, a precizat Interpol într-un comunicat citat de BBC

Agenţia a primit deja rapoarte despre traficanţi de persoane şi contrabandişti care aşteaptă la punctele de control la frontieră pentru a profita de ucrainenii „vulnerabili”, a precizat agenţia.

„Copiii şi minorii neînsoţiţi sunt deosebit de vulnerabili la exploatarea de către contrabandişti şi traficanţi”, a avertizat Interpol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
interpol,
moldova,
trafic

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici