Traficul pe drumurile naţionale s-ar putea dubla în următorii 15 ani

Numărul autovehiculelor care circulă zilnic pe drumurile naţionale ar putea creşte, până în 2025, la 8.970 de unităţi, faţă de aproape 5.000 de maşini în prezent, a anunţat, luni, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

35 afișări
Imaginea articolului Traficul pe drumurile naţionale s-ar putea dubla în următorii 15 ani

Traficul pe drumurile naţionale s-ar putea dubla în următorii 15 ani

"În 1985 media zilnică anuală a autovehiculelor care circulau pe drumurile naţionale era de 2.421. Astăzi, numărul acestora s-a dublat, la 4.957. Prognozele arată că până în anul 2025 numărul autovehiculelor care se vor deplasa pe drumurile României ar putea creşte până la 8.974, de aproape două ori mai multe decât azi", se arată într-un comunicat al CNADNR.

CNADNR a început luni recensamântul de trafic, urmând ca procesul să se încheie la 13 noiembrie, cu scopul de a identifica zonele cele mai intens circulate, precum şi a analiza componenţei traficului, de marfă sau de persoane, care circulă pe reţeaua de drumuri publice.

Vor fi înregistrate autovehiculele care circulă pe teritoriul României, indiferent de ţara în care sunt înmatriculate.

Astfel, 943 de posturi vor înregistra traficul pe drumurile naţionale, 2.202 pe drumurile judeţene şi 184 pe drumurile comunale între orele 8-12 şi 14-18. Posturile vor înregistra traficul în zilele de 12 şi 20 aprilie, 13 şi 16 mai, 8, 11 şi 14 august, 8 octombrie, 10 şi 13 noiembrie.

Ultimul recensământ a fost realizat în 2005, când au fost înregistrate în medie 4.150 de maşini zilnic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici