Traficul rutier, îngreunat din cauza ninsorii. Care sunt drumurile afectate

Traficul rutier este îngreunat sau chiar blocat, duminică, pe mai multe drumuri din ţară, din cauza ninsorii şi a viscolului.

967 afișări
Imaginea articolului Traficul rutier, îngreunat din cauza ninsorii. Care sunt drumurile afectate

Traficul rutier, îngreunat din cauza ninsorii. Care sunt drumurile afectate (Imagine: Ciprian Sterian/ Arhiva Mediafax Foto)

  • Trafic îngreunat pe mai multe drumuri naţionale din Prahova din cauza ninsorii

Traficul rutier se desfăşoară îngreunat, duminică după-amiază, pe mai multre tronsoane de drumuri naţionale din judeţul Prahova din cauza ninsorii şi a viscolului, iar pe Valea Prahovei se circulă bară la bară pe sensul de coborâre dinspre munte, sute de turişti întorcându-se către Bucureşti.

Potrivit datelor furnizate de Poliţia Prahova, traficul rutier este îngreunat pe DN1A Ploieşti - Braşov, în zona Muntele Roşu, la graniţa dintre judeţele Prahova şi Braşov, din cauza vântului puternic care viscoleşte zăpada reducând vizibilitatea. În zonă acţionează mai multe utilaje de deszăpezire, însă la scurt timp după ce şoseaua este curăţată vântul aduce din nou zăpadă pe carosabil.

Circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate şi pe DN1, între Bucureşti şi Ploieşti, în zona localităţii prahovene Potigrafu, unde ninge abundent.

De asemenea, traficul este îngreunat pe DN1 în zona staţiunilor Buşteni şi Sinaia de pe Valea Prahovei, pe sensul de mers Braşov - Bucureşti circulându-se în coloană, în condiţiile în care sute de turişti care au petrecut wekendul la munte se întorc spre Capitală.

  • Traficul pe A2, între localităţile Basarabi şi Agigea, blocat

Traficul rutier pe autostrada Bucureşti - Constanţa, între localităţile Basarabi şi Agigea, este blocat, duminică dimineaţă, din cauza viscolului şi a zăpezii, informează Centrul Infotrafic.

Potrivit sursei citate, circulaţia rutieră pe autostrada Bucureşti- Constanţa, între localităţile Basarabi (kilometrul 188) şi Agigea (kilometrul 203) este blocat începând cu ora 9.40, din cauza viscolului şi a zăpezii.

  • Constanţa: Trafic îngreunat pe două drumuri naţionale şi 90 de localităţi fără curent electric

Potrivit Comandamentului Central de Iarnă, circulaţia pe DN 22 A Hârşova (Constanţa) - Cataloi (Tulcea) şi pe DN 2A între localităţile Nicolae Bălcescu şi Mihail Kogălniceanu se desfăşoară cu dificultate din cauza ninsorii, dar utilajele acţionează în prezent pentru deszăpezirea drumurilor.

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a afirmat, duminică, într-o conferinţă de presă, că în localitatea Mihail Kogălniceanu cinci TIR-uri bulgăreşti sunt blocate, însă acestea nu blochează circulaţia.

"Sunt cinci TIR-uri bulgăreşti blocate în apropiere de Mihail Kogălniceanu, care nu sunt echipate pentru iarnă. Şoferii refuză să colaboreze cu autorităţile şi nu au vrut să stea de vorbă cu cei de la Drumuri. Am vorbit cu cei de la Poliţia Rutieră să vedem ce sancţiuni pot aplica în acest caz", a afirmat prefectul.

El a mai spus că 90 de localităţi din judeţ nu au curent electric din cauza vântului puternic de noaptea trecută, echipele ENEL Dobrogea acţionând pentru remedirea defecţiunilor.

  • Traficul se desfăşoară cu dificultate pe drumurile din Bistriţa-Năsăud şi Sălaj din cauza ninsorilor

În Bistriţa-Năsăud, pe toate drumurile naţionale se circulă cu dificultate, din cauza ninsorii abundente care a început să cadă de dimineaţă, drumarii intervenind cu utilaje şi cu material antiderapant.

Dispecerul de serviciu de la Secţia Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj a declarat că a început să ningă, duminică, în jurul orei 9.00, mai întâi în zona Bistriţei şi a Becleanului, apoi la Rodna, Dealul Ştefăniţei şi Piatra Fântânele.

"Ninge abundent peste tot în judeţ. Intervenim cu utilaje pe DN 17, în Pasul Tihuţa, pe DN 17C, la Dealul Ştefăniţei, pe DN 17D, la Rodna, peste tot trec lamele care curăţă carosabilul şi maşinile care împrăştie antiderapant", a declarat sursa citată.

Potrivit Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud, cel mai consistent strat de zăpadă este la Valea Mare - 40 de centimetri, în timp ce la Piatra Fântânele, în Pasul Tihuţa, sunt 30 de centimetri de zăpadă.

Duminică dimineaţă, în Bistriţa-Năsăud, s-au înregistrat minus 9,5 grade Celsius.

Şi în judeţul Sălaj, traficul rutier se desfăşoară îngreunat, porţiunile cele mai afectate fiind DN 1C, peste culmea Mesteacănului, la limita judeţului cu Maramureş, şi pe culmea Munţilor Meseş, pe E81, care face legătura între Sălaj şi Cluj.

"A început să ningă la ora 6.00 dimineaţa şi de atunci ninsoarea nu s-a oprit, ninge peste tot în judeţ. Se circulă în condiţii dificile, cele mai grele tronsoane sunt pe DN1C, peste culmea Mesteacănului, la limita judeţului cu Maramureş, şi pe culmea Munţilor Meseş, pe drumul E81, care face legătura între Sălaj şi Cluj. Pe carosabil este zăpadă afânată. Am mobilizat pe trasee toate utilajele pe care le avem în dotare, a fost împrăştiat material antiderapant şi acum se intervine cu lamele", a declarat şeful Secţiei Drumuri Naţionale Zalău, Mircea Crişan.

Potrivit sursei citate, nu au fost înregistrate probleme şi utilajele vor rămâne pe trasee atât timp cât va fi nevoie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici